Flødekartofler med hvidløg og ost

Flødekartofler med ostVi har nok alle fået flødekartofler som tilbehør på et eller andet tidspunkt. Retten er en dansk klassiker, som vores bedsteforældre også lavede. Selvom flødekartofler har nogle år på bagen, smager retten stadig lige godt i dag. Flødekartofler kan spises til hvad som helst, både vegetarmad, steg, lam og kylling.

Her præsenteres du for den klassiske opskrift på flødekartofler, med et twist af hvidløg og ost.

Opskriften er beregnet til 3 personer, men som altid er det selvfølgelig muligt at gange op, hvis der er brug for en større portion.

Flødekartofler med ost
Flødekartofler med hvidløg og ost
Stem: 1
Bedømmelse: 5
Dig:
Bedøm denne opskrift
Print Opskrift
    Personer Forberedelse
    3 personer 15 minutter
    Tilberedning
    50-60 minutter
    Personer Forberedelse
    3 personer 15 minutter
    Tilberedning
    50-60 minutter
    Flødekartofler med ost
    Flødekartofler med hvidløg og ost
    Stem: 1
    Bedømmelse: 5
    Dig:
    Bedøm denne opskrift
    Print Opskrift
      Personer Forberedelse
      3 personer 15 minutter
      Tilberedning
      50-60 minutter
      Personer Forberedelse
      3 personer 15 minutter
      Tilberedning
      50-60 minutter
      Ingredienser
      • 750 gram Skrællede kartofler
      • 2,5 dl. Piskefløde 38%
      • 1 fed Hvidløg
      • 75 gram Revet ost
      • Muskatnød
      • Salt og Peber
      Personer: personer
      Instruktioner
      1. Start med at skrælle dine kartofler og derefter skære dem i tynde skiver, sådan som du kender dem fra flødekartofler.
      2. Læg kartoffelskiverne i et ovnfast fad, der også kan rumme resten af ingredienserne.
      3. Pres hvidløget og fordel det sammen med kartoffelskiverne i det ovnfaste fad.
      4. Krydr kartoffelskiverne med muskatnød, salt og peber efter din smag.
      5. Hæld fløden over kartoflerne.
      6. Drys den revne ost over i et ensartet lag.
      7. Bag flødekartoflerne midt i ovnen ved 200 grader i 50-60 minutter.

      Flødekartofler har aldrig været min livret, men ved at tilpasse opskriften så den passer mere til min smag, er det nu lykkedes mig alligevel at kunne lide flødekartofler. Den store forandring jeg lavede, var at fjerne løg fra opskriften. Kombinationen af løg og fløde blev for meget for mig, men kartofler i samme kombination passer mine smagsløg helt fint.

      På samme måde kan du også tilpasse opskriften så den passer til din smag. Prøv dig frem! Det er svært at gå helt galt i byen, hvis bare man holder sig inden for fornuftens grænser i forhold til smagskombinationerne. Måske synes du at selleri vil smage godt i retten? Hvem ved!

      Tips og tricks

      Her følger lidt tips og tricks til hvordan du kan gøre flødekartoflerne mere spændende.

      1. Udover salt, peber og muskatnød kan du krydre med krydderier som oregano og timian. Hvis du har mod på det, kan du også tilføje chiliflager for at gøre retten mere spicy.
      2. Tilføj friske krydderurter efter flødekartoflerne har været i ovnen, det tilføjer både smag og pynter på udseendet.
      3. For at gøre retten sundere og mere alsidig kan du tilføje gulerødder og andre rodfrugter i stedet for nogle af kartoflerne.
      4. Hvis du gerne vil have mere sovs til kartoflerne, kan du blande lidt vand i piskefløden, bare husk at bruge ekstra med krydderier.

      En videoopskrift på Cremet Flødekartofler I Whiskysauce

      I denne video viser Julia os hvordan hun laver hendes favorit flødekartofler som både er lækre og cremet, nemlig flødekartofler i whiskysauuce.


      Videoen er produceret af One Kitchen – A Thousand Ideas DK

      Lignende artikler

      Skriv et svar

      Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

      Close