Flødekartofler
Flødekartofler er simpelthen en “Gude-ret”. Den passer til så mange ting til aftensmaden derhjemme og selv i selskaber såsom buffet bruges flødekartofler også meget og denne opskrift er rigtig god.
Flødekartofler – simplicitet og enkelt
Denne flødekartoffelopskrift er nem og den kan bruges når du spiser oksekød, steg, filet, grillretter og skinke – meget varierede muligheder.
- 0,5 tsk. Revet muskatnød
- 2,5 kg. Kartofler
- 4 tsk. Groft salt
- Peber
- 0,75 liter Piskefløde 38%
- Skræl og skyld kartoflerne.
- Skær kartoflerne i tynde skiver.
- Tag et ovnfast fad og læg kartoflerne i et lag og så krydderier og kartofler osv. indtil du har fyldt dit fad op. Hæld piskefløden over kartoflerne og giv dem lidt salt på toppen.
- Bag dem i ovnen i 1 time på 200 grader og servér med dit kød og grønt.
Flødekartofler har både fedt og kulhydrater
Fedt som bekendt er, sammen med protein noget af det som mætter i længst tid, og kulhydraterne i kartoflerne er ikke helt dårlige for din krop – så længe du ikke overspiser flødekartofler – men det er selvfølgeligt svært nogengange at holde sig i skindet. Men lad dig ikke skræmme af at flødekartofler indeholder fløde. Spis denne ret som den er tiltænkt og spis mindre af den hvis du er bekymret for kalorierne. Det er rådet herfra 🙂
Vil du spare tid på indkøbene af madvarer i løbet af ugen, så kan du overveje at få måltidskasser leveret til døren.
Et par ofte stillede spørgsmål til flødekartofler tager vi lige her
- Kan man fryse flødekartofler ned?
Det kan de sagtens uden problemer. Er det større portioner du skal lave, så del dem op i mindre poser så du har mulighed for at kunne varme kun den del du skal bruge. Kartoflerne kan godt blive lidt “melet” efter optøning, men det er prisen du betaler for at fryse dem ned – smagen er der stadig! - Hvordan laver man flødekartofler?
Så længe at du har kartofler i skiver, kan du bruge mornay sauce, ost, piskefløde og andre ingredienser til at lave den i utallige kombinationer med diverse krydderier. Men denne opskrift er meget basis version af denne. - Hvad spiser man til flødekartofler?
Ovnbagte grønsager og hamburgerryg er meget lækkert. Men ellers kan du spise det meste oksekød, skinker, frikadeller osv. - Hvor mange gram kartofler pr person til flødekartofler?
Vi plejer at sige ca. 300 gram kartofler pr. person. De vejer mindre når du har skrællet dem. - Hvor lang tid skal flødekartofler have i ovnen?
En times tid plejer at passe meget godt. Selvfølgelig hvis du har en meget meget stor ovnfast fad med 20kg kartofler i – er der andre “kartofler i suppen”, men det kan du vidst godt regne ud. - Hvilken salat til flødekartofler?
En alm. grøn salat er meget fin til flødekartofler fordi den er forholdsvis tør, til denne cremet opskrift. Men du kan sagtens lave en anden salat uden problemer som tilbehør. - Kan man lave flødekartofler dagen før? / Kan man lave flødekartofler i forvejen?
Ja det kan du sagtens – du kan lave dem og varme dem op igen dagen efter og der er nærmest ingen forskel fra den oprindelige ret dagen før – så prøv det!
Videoopskrift med Julie Bruun som laver flødekaftofler med rodfrugter.
Denne opskrift giver dig en sund og robust flødekartoffelret du vil synes om. Retten her er nem og hurtig at gå til så når du har tid kan du også prøve at kaste dig over denne variation.
Videoen er udarbejdet af Coop Opskrifter