Æggekage med kartofler

Æggekage med kartofler
Findes der noget så lækkert som en æggekage? Den er hurtig at lave, og den kan varieres i det uendelige. En æggekage bliver aldrig helt ens fra gang til gang – og det gør egentlig ikke noget, for det er altid en fornøjelse at nyde en frisklavet æggekage.

Du kan lave æggekagen med eller uden kød, og du har stor mulighed for at være kreativ, når du selv komponerer videre ud fra en grundopskrift.

I denne udgave af en æggekage er der brugt kartofler og bacon. Brug opskriften, som den er, eller sæt selv dit personlige præg på den.

Her kommer opskriften, som er beregnet til 4 personer:

Æggekage med kartofler
Æggekage med kartofler
Stem: 1
Bedømmelse: 5
Dig:
Bedøm denne opskrift
Print Opskrift
    Personer Forberedelse
    4 personer 20 minutter
    Tilberedning
    25 minutter
    Personer Forberedelse
    4 personer 20 minutter
    Tilberedning
    25 minutter
    Æggekage med kartofler
    Æggekage med kartofler
    Stem: 1
    Bedømmelse: 5
    Dig:
    Bedøm denne opskrift
    Print Opskrift
      Personer Forberedelse
      4 personer 20 minutter
      Tilberedning
      25 minutter
      Personer Forberedelse
      4 personer 20 minutter
      Tilberedning
      25 minutter
      Ingredienser
      • Ca. 7 Kogte kolde kartofler
      • 6 Æg
      • 200 gram Bacon i skiver
      • 1 Løg
      • 100 gram Smør
      • spsk. Hvedemel
      • dl. Mælk
      • ½ tsk. Salt
      • Peber
      • 1 Tomat
      • ½ dl. Frisk purløg
      Personer: personer
      Instruktioner
      1. Tænd ovnen, og stil den på 190 grader.
      2. Start med at stege baconen, så det bliver helt sprødt. Læg baconen på en tallerken, indtil den skal bruges til sidst.
      3. Skær kartoflerne i skiver, og læg dem klar i en skål eller på en tallerken.
      4. Hak løget groft, og svits det på panden i fedtstoffet fra baconen. Når løget er klar, tilsættes kartoffelskiverne. Rør forsigtigt i det, så kartoflerne holder på formen.
      5. I en skål piskes æggene godt sammen med mælk, mel, salt og peber. Der må ikke være klumper i.
      6. Hæld æggemassen på panden med løg og kartofler.
      7. Sæt panden i den for-opvarmede ovn, og varm den i cirka 20 minutter.
      8. Hold øje med, hvornår æggemassen er helt stivnet og er blevet gylden.
      9. Når æggekagen er færdig, tages den ud af ovnen, og baconen lægges øverst. Pynt med fintklippet frisk purløg og tomatbåde.
      10. Server æggekagen i panden.
      11. Som tilbehør kan du for eksempel servere et friskbagt groft rugbrød eller en dejlig og sprød Focaccia brød samt en grøn salat.

      Æggekage er genial restemad

      I en æggekage kan der puttes alle mulige former for ingredienser. I denne variation er der godt med kartofler, og den er toppet med bacon.

      Du kunne også sagtens fylde noget andet i den. Det kunne være en rest kyllingekød, pølser i skiver, koteletter i tern, lidt laks eller en anden form for kød.

      Kød kan selvfølgelig helt udelades, hvis man foretrækker det.

      Du kan også prøve min mere simple og og hurtige æggekage opskrift.

      Desuden kan den jo også sagtens indeholde andre former for grøntsager som for eksempel broccoli, kogte gulerødder, majs, ærter, svampe eller lignende.

      På den måde er der uendelig mange kombinationsmuligheder. Har du en god rest fra middagen i går, så brug dem sammen med æggene, og du har en hurtig og meget velsmagende reste-ret.

      Server retten med noget lækkert brød og en salat eller lignende til, og alle vil blive dejligt mætte.

      Her kan ungerne også være med

      Børn skal lære at lave mad. De skal også lære at undgå madspild. Med en æggekage kan der slås to fluer med ét smæk.

      Det er virkelig let at lave en æggekage. Især hvis du, som i denne opskrift, lader den blive færdig i ovnen. Så er du ude over at skulle vende den, hvilket kan være lidt af en udfordring for en lille kok.

      På denne måde vil alle kunne være med.

      Sæt barnet til at skære ingredienserne i mindre stykker. Måske er det dig, der skal stege baconen, men ellers er der opgaver nok for junior-kokken.

      Det går også så tilpas hurtigt, at tålmodigheden ikke stilles på en alt for vanskelig prøve.

      Hvor stærkt krydret, æggekagen skal være, kan jo også reguleres i forhold til, hvordan barnet har det med det.

      En æggekage behøver ikke nødvendigvis at være restemad. I kan jo sammen komponere den, så den bliver helt særlig.

      Lignende artikler

      Skriv et svar

      Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

      Close