Sådan vælger du den perfekte forret

Annonce

Du har tilbudt at være vært, og du skal derfor i gang med at planlægge, hvordan du kan imponere dine gæster. Om det er til julefrokosten, gymnasie-reunion, eller til en brætspilsaften med de tætteste, er det dejligt at kunne servere nogle lækre retter for dine gæster. Dog kommer det ikke naturligt for alle, at kunne brillere i et køkken. Har du svært ved at finde den rigtige forret til din menu, men vil du stadig servere mad, som var du en kok i en restaurant kødbyen, får du i denne artikel fif og råd til din forret.

Tag antallet af gæster i betragtning

Før du beslutter dig for, hvilken forret du skal lave, er det en god idé at tage antallet af dine gæster i betragtning. Om du får en stor gruppe på besøg, eller om det blot er de tætteste til en hygge aften, påvirker hvor meget tid og planlægning du skal ligge i det. Får du besøg af en lille gruppe, vil der ikke være så mange gæster, og du vil derfor have tid til at lave en mere kompliceret ret. Du kan for eksempel vælge at lave en ret som skal serveres frisk, da du vil have friheden og tiden til at kunne nå det. Skulle det være en større gruppe du skal lave mad til, er det en god idé at holde dig til noget simpelt. Lav derfor én stor portion af en forret, og fordel det derefter ud på hver tallerken. Et eksempel på dette, kunne være varm kartoffelsalat. Du kan variere kartoffelsalaten så den får et personligt strejf, og samtidig er det nemt at forberede i god tid. En ting at huske på, når du laver mad for dine gæster, er det visuelle. Ofte spiller det visuelle, en større rolle end man umiddelbart ville tro. Man kan pifte en ellers kedelig ret op, ved at klippe lidt frisk persille, og pynte med. Det samme gælder for bordopdækning. Hvis du servere en ret, på et bord som er pyntet flot op, vil retten virke mere appetitlig.

Baser din forret på fisk

En klassisk forret er tit baseret på fisk. Fisk er en sund råvare, som mange får for lidt af. I fisk er der mange sunde fedtstoffer, heriblandt omega-3-fedsyrer, og derudover er der et højt indhold af D-vitaminer i fisk. Mange fiske-forretter er nemme at forberede i god tid, hvilket giver dig overskud, til at fokusere på noget andet, når dine gæster ankommer. Du kan vælge at forberede en lækker tunsalat i god tid, som kort før gæsterne kommer, anbringes på en varm baguette. En anden mulighed er lakseroulade. Lakse rouladen kan forberedes dagen før, og skæres ud lige før gæsterne ankommer. Føler du at det er for bøvlet selv at stå for forretten til dine gæster, kan du vælge at bestille mad fra en Fiskerestaurant København. Ved at bruge et catering firma, får du både professionel service og lækker mad, og samtidig undgår du selv at stå og svede i et køkken.

Lignende artikler

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Close