Rødbede tzatziki

Rødbede tzatzikiRødbede er en himmelsk vinterafgrøde, der smager dejlig sødt og spændende blandt de til tider mere kedelige vinterafgrøder så som kål eller kartoffel. Med rødbeden kan du sætte et sæsonpræg på den vante tzatziki, der jo af græsk tradition bliver lavet på agurk. Med rødbede tzatzikien kan du få et spændende og farvefyldt ind i din vinterret.

Rødbede tzatziki
Rødbede tzatziki
Stem: 1
Bedømmelse: 5
Dig:
Bedøm denne opskrift
Print Opskrift
    Personer Forberedelse
    4 personer 10 minutter
    Tilberedning
    35 minutter
    Personer Forberedelse
    4 personer 10 minutter
    Tilberedning
    35 minutter
    Rødbede tzatziki
    Rødbede tzatziki
    Stem: 1
    Bedømmelse: 5
    Dig:
    Bedøm denne opskrift
    Print Opskrift
      Personer Forberedelse
      4 personer 10 minutter
      Tilberedning
      35 minutter
      Personer Forberedelse
      4 personer 10 minutter
      Tilberedning
      35 minutter
      Ingredienser
      • 2 dl. Yoghurt (Neutral)
      • 2 fed Hvidløg
      • 300 gram Rødbede (ca. 3 mellemstore rødbeder)
      • 1 håndfuld Dild, persille eller mynte (til tilbehør)
      Personer: personer
      Instruktioner
      1. Kog rødbeden med skræl på i ca. 30 minutter afhængig af størrelsen. Stik en kniv i efter 30 min. Hvis rødbeden sidder fast på kniven, når du trækker den op, så skal den have længere. Giver den slip, er den færdig.
      2. Skrællen skulle nu være let at smutte af rødbederne. Brug ellers en kartoffelskræller til at få overskydende skræl og andre mærker af de kogte rødbeder.
      3. Riv rødbederne på et groft rivejern, og vend dem sammen med yoghurt og de knuste fede hvidløg. Smag eventuelt rødbede tzatzikien til med lidt salt.
      4. Hak dild, persille elle mynte fint og drys det ud over tzatzikien som pynt.
      5. Tzatzikien serveres kold lige efter den er lavet eller fra køleskabet, hvor den bør stå overdækket, inden den serveres.

      Sådan spiser man efter sæson

      Vil man spise bæredygtigt, så må man også spise efter sæson. De økologiske varer er efterhånden begyndt at være meget populære hos grønthandleren, men det er bare ikke altid det mest bæredygtige valg, når en økologisk tomat må importeres for Spanien i vintersæsonen.

      Prøv også min originale Tzatziki med agurk.

      Vil man gerne tage skridtet videre, så må man spise efter de danske sæsoner. Det betyder slet og ret, at man spiser vinterafgrøder så som kål, rødbeder og andre rodfrugter om vinteren og spiser agurker og tomater om sommeren, hvor de er i sæson. Her skal der ikke bruges lige så meget energi på at få dem til at gro, og de behøver ikke blive importeret langvejs fra.

      Pift dine vante retter op

      Rødbede tzatziki er et perfekt eksempel på, hvordan man kan pifte sine vante retter op med nye ingredienser, farver og smag. Her handler det om at eksperimentere, hvis man gerne vil imponere sine gæster med nye takes på gamle retter. Tzatziki er jo i sig selv en spændende ret, der kommer fra Grækenland. Men når vi udskifter agurken med rødbede, så kan man sætte sit eget danske præg på denne græske ret.

      Vil man gerne forsøge sig med at pifte retten yderligere op, så er det i Grækenland ikke unormalt at blende dild med i tzatzikien, før man kommer agurk i. Dette kan også fungerer på rødbede tzatzikien, selv om man typisk blot bruger dilden som pynt på toppen. Her kan man også eksperimentere med andre krydderurter, eller man kan arrangere nogle tynde skiver af agurk på toppen for at indikere rettens oprindelse.

      Rødbedesalat giver nyt liv til vinterretter

      Denne rødbedesalat kan give nyt liv i vinterretter og er det perfekte tilbehør til en lækker vintersalat. Men rødbedesalaten kan også sagtens komme på bordet i alle andre sæsoner. I sommeren kan den for eksempel være et dejligt køligt tilbehør til aftensmaden på grillen, mens den i efteråret kan fungere perfekt som en dip til diverse retter.

      Rødbede tzatzikien kan spises sammen med mange forskellige varme kødretter, men den går bedst sammen med noget lettere så som en salat eller tapas. Eksperimenter gerne videre med denne grundopskrift på rødbede tzatziki, som du kan være sikker på vil skabe liv og farve, når du serverer det i mørk vinteraften eller en lys sommerdag.

      Videoopskrift op en fantastisk Rødbede tzatziki

      Her kan du se Henry lave en dejlig Rødbede dressing eller dip som ligner meget tzatziki. Denne er mere cremet og silkeblød. Videoen er forresten på Engelsk.


      Videoen er produceret af Henrys HowTos

      Lignende artikler

      Skriv et svar

      Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

      Close