Karrydressing

KarrydressingKarrydressing er en ting man ikke skal mangle i sit køkken. Hvis dit næste spørgsmål er hvorfor, så er det fordi den simpelthen passer til så mange ting. Boller i karry, kylling i karry, karrysild, karry til clubsandwich eller en frisk salat, skal jeg blive ved?

Denne opskrift giver dig en nem og hurtig fremgangsmåde til hvordan du kan lave din helt egen hjemmesidelavet karrydressing. Og så smager den desuden meget bedre end de færdiglavet du kan købe i supermarkederne. På samme tid ved du også 100% hvad det er du kommer i din og kan derfor også tilpasse den til dine smagsløg.

En karrydressing kan variere meget, jeg vild derfor også opfordre dig at prøve og eksperimentere selv lidt i køkkenet til du finder frem til den karrydressing smag du bedst kan lide. Men indtil da så har du altid min opskrift du kan støtte dig op af.

Karrydressing
Karrydressing
Stem: 2
Bedømmelse: 3
Dig:
Bedøm denne opskrift
Print Opskrift
  Personer Forberedelse
  4 personer 5 minutter
  Tilberedning
  5 minutter
  Personer Forberedelse
  4 personer 5 minutter
  Tilberedning
  5 minutter
  Karrydressing
  Karrydressing
  Stem: 2
  Bedømmelse: 3
  Dig:
  Bedøm denne opskrift
  Print Opskrift
   Personer Forberedelse
   4 personer 5 minutter
   Tilberedning
   5 minutter
   Personer Forberedelse
   4 personer 5 minutter
   Tilberedning
   5 minutter
   Ingredienser
   • 0,5 liter Creme fraiche 18%
   • 2 spsk. Citronsaft
   • 3 tsk. Karry
   • 2 tsk. Sukker
   • 1 tsk. Salt
   Personer: personer
   Instruktioner
   1. Kom ½ liter creme fraiche ned i en skål.
   2. Derefter kommer du resten af ingredienserne ned i skålen.
   3. Bland det hele godt sammen til du har en dressing der er dejlig blød og ensartet.
   4. Så er den klar til servering.

    Velbekomme!

   Hjemmelavet karrydressing

   Når man laver en karry fra bunden så skal man bruge en sten morter for at knuse alle ingredienser. Min erfaring siger at du skal passe på, dette skal du gøre forsigtigt især når det kommer til chili, jeg har nemlig prøvet at få det i øjet eftersom jeg gjorde det lidt for ihærdigt. Det var absolut ikke sjovt og gjorde meget ondt. Ud over dette kan du sagtens lave din hel engen karry, men den opskrift kommer jeg til at uploade på et senere tidspunkt.

   Opskriften her på en karrydressing er super nem og hurtig at udføre og så smager den helt og igennem fantastisk. Passer utrolig godt til en Clubsandwich, pitabrød eller til en frisk salat.

   Spørgsmål vedrørende karry

   Hvad er karry?
   Karry er en fantastisk opfindelse som kan bruges i utal af retter. Mange tror desværre at karry i sig selv er en krydderi. Dette er helt forkert for en karry består nemlig af flere forskellige krydderier. Der findes også flere forskellige karry som hovedsageligt har samme ingredienser, dog med variation i mængden.

   Her er en liste over de mest anvendte krydderier der bliver brugt til at lave en karry:

   • Allehånde
   • Anisfrø
   • Bukkehornsfrø
   • Fennikelfrø
   • Cayennepeber
   • Chili
   • Koriander
   • Nellike
   • Hvidløg
   • Gurkemeje
   • Kanel
   • Ingefær
   • Muskatnød
   • Kardemomme
   • Laurbærblade
   • Sort peber
   • Safran

   Hvilken karry er stærkest?
   Som tidligere skrevet findes der flere forskellige karry.

   • Grøn karry
    Grøn karry bliver anset som den stærkeste karry i Thailand. Den har dog også en sødmen over sig som skyldes den store mængde af kokosmælk i retterne. Hovedingrediensen i grøn karry er unge og friskplukket grønne chilier, der gør den stærkere end andre karry.
   • Rød karry
    Rød karry er stærk men blidere end den grønne og har også en vis sødme over sig. Farven kommer fra store røde chilier som bliver knust og blandet sammen med hvidløg, citrongræs, ingefær, skalotteløg samt kokosmælk.
   • Gul karry
    Gul karry er nok den vi kender bedst i Danmark, hvor vi oftest bruger den i retter som kylling eller boller i karry. Denne bliver lavet på gurkemeje, gule sennepsfrø, muskatnød, og blade og juice fra lime. Der findes flere forskellige variationer af gul karry, i Thailand bliver der ud over kokosmælk også tilsat kokoscreme som giver den en rig, sød og mild smag.
   • Penang karry
    Minder utrolig meget om den røde karry dog ikke så stærk. Desuden tilsætter man også peanuts som giver den en mild og sød smag.
   • Masaman karry
    Nok en af de mildeste karry der findes derude. Det er derfor en god karry at starte med hvis du er usikker på om du kan lide det samt hvor stærk en karry du kan tåle. Den er baseres på en indisk karry og er nok også en af de mest søde af slagsen. Den bliver som regel lavet ud af følgende ingredienser: kardemomme, kanel, nelliker og muskatnød. Nogle vælge også at tilsætte peanuts. Denne form for karry bliver tit forbundet med Chiang Mai i Thailand.

   Der findes mange forskellige variationer af disse 5 forskellige karry. Dette afhænger af land, restaurant og hvem det er der laver dem. Du skal dog ikke være nervøs og holde dig fra det, da det giver en hel ny smagsoplevelser du helt sikker vil nyde.

   Hvad er panang karry?
   Som tidligere skrevet er det en af de mildeste af karry der findes derude som også smager sødt. En god karry at starte med hvis du er nervøs for hvor meget du kan tåle og muligvis har en sød tand.

   Hvad er rød karry?
   Rød karry er den næst stærke karry du vil finde derude overgået kun af den grønne. Den har fin og raffineret smag der også har vis sødme over sig. Hvis du kan tåle stærke sager, så er rød karry et godt valg.

   Hvor kommer karry fra?
   Oprindeligt er det en Indisk krydderiblanding, der er dog mange andre lande der har taget karry til sig som bland andet Thailand. Det var dog først i 1828 af karry blev introduceret i det danske køkken.

   Hvordan brænder man karry af?
   Grunden til at man skal riste eller brænde krydderierne af er fordi det åbner op for aromastofferne samt tilføjer noget ekstra til smagen. Metoden hvor du brænder karry af skal forgå på en varm pande uden fedtstof. Du kommer altså karry direkte på panden og rører det rundt med en grydeske. Når farven på karry begynder at ændre sig så er du færdi.

   Hvilken karry er mildest?
   Den mildeste karry er Masaman karry som er et godt sted at starte når man er usikker på hvor stærk mad man kan tåle. Denne karry er dog meget sød og derfor vil jeg også anbefale Penang karry som er en smule stærkere men ikke så sød igen som denne.

   Hvad er grøn karry?
   Grøn karry er den stærkeste af slagsen. Du skal derfor være sikker på at du kan tåle stærke sager før du kaster dig over den. Ellers har den en fin smag som virkelig komplimentere retterne.

   Hvilken karry er bedst?
   Uha, det er jo et spørgsmål som der findes mange svar på afhængig af den person du spørger. Der er sådanset ingen karry der er bedst, for det afhænger af smagsløgene hos den person du spørger. Prøv dig frem, det er kun den måde du finder ud af hvad du selv bedst kan lide.

   Videoopskrift på karrydressing
   I denne opskrift kan du se hvordan du selv nemt og hurtigt kan lave din helt egen karrydressing. Kokken her bruger karrypulver, som du kan købe i butikken, så man kan sige at han snyder lidt og ikke laver den fra bunden.

   Videoen er produceret af Low Fat Low Carb

   Lignende artikler

   Skriv et svar

   Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

   Close