Gør din madpassion til dit arbejde

Sponsoreret indhold:

Elsker du at beskæftige dig med mad, og drømmer du om at gøre det til dit arbejde og kunne leve af det? Der findes flere måder, man kan arbejde med mad på, og det ser vi nærmere på her i artiklen. Læs med og få inspiration til, hvordan du kan gribe sagen an, hvis du ønsker at dyrke din passion for mad på et professionelt plan.

Vi ser nærmere på fire professioner, du kan overveje, når du gerne vil arbejde med mad. Flere af disse jobs kan du udføre i eller med udgangspunkt i dit hjem, hvilket også er værd at overveje, hvis du gerne vil arbejde hjemme, helt eller delvist.

Opskriftudvikler

Som opskriftudvikler udtænker og afprøver du nye opskrifter. Du kan specialisere dig inden for en bestemt retning, du finder spændende, f.eks. asiatisk mad eller måske bagning. Her vil du typisk arbejde freelance og få opgaver fra f.eks. mad- og boligmagasiner på nettet eller i trykte blade. Du vil ofte sidde hjemme og arbejde eller du kan vælge et kontorfællesskab. Vælger du at bruge dit hjem som arbejdsplads kan du indrette dit kontor med produkter fra aj kontorartikler.

Foodstylist

Foodstylisten ved præcis, hvordan en ret præsenterer sig allerbedst, når den skal fotograferes til et flot magasin eller måske deltage i en kokkekonkurrence. Her gælder alle kneb for at få maden til at se flot og lækker ud, og det kan ske, at man må tage et cykelhalvtag i brug for at køle en ret ned, så den er lettere at style, og man kan få nogle gode billeder i kassen.

Kogekone

I dag vælger mange at få mad fra et cateringfirma, når de skal holde f.eks. konfirmation eller studentergilde. Tidligere brugte man dog meget kogekoner, og det kan du også vælge at blive. Her tager du ud til folk og laver mad. For det meste har værten købt ind. Du kan vælge at tage en veninde eller et stort barn med til at hjælpe til, for der er meget der skal gøres, hvis der skal laves tre eller flere retter mad til måske 50 mennesker.

Madfotograf

Hvis du både interesserer dig for mad og fotografering kan det være, du skal kigge i retning af en karriere som madfotograf. Her skyder du flotte og indbydende billeder af den færdige mad, som madmagasinerne bringer opskrifter på. Her får du også brug for dine evner som stylist, da der ikke altid er tilknyttet en madstylist, men fotografen må agere som begge.

Der er altså flere måder at gøre din passion for mad til dit arbejde, men det kan også være værd at overveje, om man skal lade sin hobby forblive sin hobby og i stedet finde en anden levevej, så passionen og kærligheden til hobbyen ikke falmer.

Lignende artikler

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Close