Focaccia
Focaccia er et italiensk madbrød der har blødt midte samt en dejlig sprød skorpe. Brødet er spækket med smag da man bruger råvarer så som olivenolie, havsalt og rosmarin. Lavet korrekt, så vil brødet sætte gang i dine smagsløg og give en fest af forskellige smagsnuancer du helt sikkert vil elske. Som tilbehør passer Focaccia nærmest til alt, brødet er så lækkert at det også sagtens kan stå på sine egne ben.
Personlig er det nok at det mest lækreste brød jeg har smagt og laver det tit ud fra denne opskrift. Jeg kan så også afsløre at man sagtens kan tilføje andre ingredienser til så som: sorte oliven skåret i tynde skiver, soltørrede tomater passer også fantastisk og giver en hel anden smagsoplevelse.
- 550 gram Hvedemel
- 2 spsk. Olivenolie
- 2 tsk. Groft salt
- 25 gram Gær
- 4 dl. Vand (lillefingervarmt)
- 50 gram Smør (stuetempereret)
- 3 fed Små hvidløg
- 2 spsk. Friske rosmarin timian eller oregano kan også bruges
- Vand
- 1½ spsk. Havsalt
- Du kan bruge dine hænder til at ælte dejen, fortrækker du at gøre det eller måske har du ikke en maskine, så kan du se videoen i bunden af opskriften hvordan man ælter den med hænderne.
- I denne opskrift bruger jeg nemlig en maskine. Derfor kommer jeg mel, olivenolie, gær som jeg deler i mindre stykke samt salt ned i maskinens skål. Derefter tilsætter jeg de 4 dl. vand.
- Ælt dejen i ca. 5 minutters tid. Bruger du hænderne så skal den æltes i ca. 10 minutter.
- Dejen skal nu hæve, tildækket ved stuetemperatur i ca. 40 minutter.
- Hak de 3 små fed hvidløg fint og kom dem ned i en mindre skål sammen med det smeltede smør samt krydderurterne. Rør disse 3 ingredienser sammen!
- Nu hvor dejen er hævet, kommer du den i en oliesmurt bradepande (ca. 30 x 40 cm).
- Dejen skal nu bredes ud på bradepanden. Her skal du lave små huller i dejen hvor du så fordeler kryddersmørret over dejen.
- Lad dejen hæve igen i ca. 20 minutter.
- Her pensler du den med lidt kold vand og kommer groft salt flager rundt omkring.
- Bagetid: ca. 25 minutter ved 225° midt i ovnen.
Tips
Hvis du ikke er så meget til det, så kan du altid erstatte kryddersmørret med andre ingredienser, dette kunne være ting som sorte oliven, soltørrede tomater, samt andre smukke og dejlig krydderier. Det gode ved dette brød er at du sagtens kan variere og tilpasse den som det passer dig.
Brød der går til alt
Jeg er godt klar over at nogle ser ned på at man blander retter fra forskellige kulinariske køkkener. Dette er et så stort et problem for os her hjemme. Det jeg mener er at det Italienske Focaccia brød passer fabelagtig til supper så som, tomatsuppe med pasta, gullashsuppe eller endda en shepherds pie. Du kan gøre som du ønsker i dit køkken, hvem ved måske finder du en passende kombination som ingen andre før har afprøvet.
Videoopskrift på Focaccia
I videoen ser du duoen Jamie Oliver samt Gennaro lave hver deres focaccia og de ser begge meget lækre ud. En nem og hurtig opskrift på et lækkert italiensk brød.
Videoen er udviklet af Jamie Oliver team