Focaccia
Focaccia
Focaccia
Focaccia
    Personer Forberedelse
    4personer 60minutter
    Tilberedning
    30minutter
    Personer Forberedelse
    4personer 60minutter
    Tilberedning
    30minutter
    Ingredienser
    Dejen
    • 550gram Hvedemel
    • 2spsk. Olivenolie
    • 2tsk. Groft salt
    • 25gram Gær
    • 4dl. Vand(lillefingervarmt)
    Fyld
    • 50gram Smør (stuetempereret)
    • 3fed Små hvidløg
    • 2spsk. Friske rosmarintimian eller oregano kan også bruges
    Pensling
    • Vand
    Pynt
    • spsk. Havsalt
    Instruktioner
    1. Du kan bruge dine hænder til at ælte dejen, fortrækker du at gøre det eller måske har du ikke en maskine, så kan du se videoen i bunden af opskriften hvordan man ælter den med hænderne.
    2. I denne opskrift bruger jeg nemlig en maskine. Derfor kommer jeg mel, olivenolie, gær som jeg deler i mindre stykke samt salt ned i maskinens skål. Derefter tilsætter jeg de 4 dl. vand.
    3. Ælt dejen i ca. 5 minutters tid. Bruger du hænderne så skal den æltes i ca. 10 minutter.
    4. Dejen skal nu hæve, tildækket ved stuetemperatur i ca. 40 minutter.
    5. Hak de 3 små fed hvidløg fint og kom dem ned i en mindre skål sammen med det smeltede smør samt krydderurterne. Rør disse 3 ingredienser sammen!
    6. Nu hvor dejen er hævet, kommer du den i en oliesmurt bradepande (ca. 30 x 40 cm).
    7. Dejen skal nu bredes ud på bradepanden. Her skal du lave små huller i dejen hvor du så fordeler kryddersmørret over dejen.
    8. Lad dejen hæve igen i ca. 20 minutter.
    9. Her pensler du den med lidt kold vand og kommer groft salt flager rundt omkring.
    10. Bagetid: ca. 25 minutter ved 225° midt i ovnen.