2spsk.Friske rosmarintimian eller oregano kan også bruges
Pensling
Vand
Pynt
1½spsk.Havsalt
Instruktioner
Du kan bruge dine hænder til at ælte dejen, fortrækker du at gøre det eller måske har du ikke en maskine, så kan du se videoen i bunden af opskriften hvordan man ælter den med hænderne.
I denne opskrift bruger jeg nemlig en maskine. Derfor kommer jeg mel, olivenolie, gær som jeg deler i mindre stykke samt salt ned i maskinens skål. Derefter tilsætter jeg de 4 dl. vand.
Ælt dejen i ca. 5 minutters tid. Bruger du hænderne så skal den æltes i ca. 10 minutter.
Dejen skal nu hæve, tildækket ved stuetemperatur i ca. 40 minutter.
Hak de 3 små fed hvidløg fint og kom dem ned i en mindre skål sammen med det smeltede smør samt krydderurterne. Rør disse 3 ingredienser sammen!
Nu hvor dejen er hævet, kommer du den i en oliesmurt bradepande (ca. 30 x 40 cm).
Dejen skal nu bredes ud på bradepanden. Her skal du lave små huller i dejen hvor du så fordeler kryddersmørret over dejen.
Lad dejen hæve igen i ca. 20 minutter.
Her pensler du den med lidt kold vand og kommer groft salt flager rundt omkring.