Creme Brulee
Creme brulee er en af de desserter der virkelig kan sætte prikken over i’et efter en god festmiddag. Denne cremet og silkebløde dessert smelter på tungen og med en sprød og sukkersød skorpe afbalancere den hele nuanceoplevelsen.
Creme brulé er klassisk fransk desser, der er elsket af både store og små. Utrolig nem at lave da den kun bruger 4 hovedingredienser. Og har du en gasbrænder så er du sat til at skabe en smuk slutresultat med en dejlig sprød og gyldenfarvet skorpe.
Min familie elsker denne slags desserter og der går heller ikke særlig lang tid før de igen bliver efterspurgt, hvorefter jeg må bukke mig for presset.
- 4 dl. Piskefløde
- 4 Æggeblomme
- 1 Vaniljestang
- 50 gram Sukker
- 4 dl. Appelsinsaft (Friskpresset)
- 2 spsk. Rørsukker
- 50 gram Sukker
- Tænd for ovnen og sæt den på 150 grader C. alm. Ovn.
- Kom fløden sammen med vaniljestangen ned i en gryde og varm det op til det begynder at simre.
- Du tager derefter gryden af varmen og lader den trække i ca. 10 min. (Uden låg). Du tager nu vaniljestangen ud.
- Pisk nu de 4 æggeblommer og sukkeret sammen til en luftig masse med en elpisker.
- Rør nu den afkølede vaniljefløde i.
- Kom cremen i 6 ildfaste potionsforme. (Brug gerne en si).
- Sæt de 6 portionsforme ned i en dyb ildfastfad, kom vand i fadet så det når halvt op på formene. Giv det ca. 60 min i ovnen til cremen er stivnet.
- Afkøl derefter cremen i køleskabet.
- Kog appelsinjuicen sammen med rørsukkeret indtil rørsukkeret er helt smeltet.
- Siruppen skal nu sigtes gennem en fin sigte.
- Sæt derefter siruppen til afkøling.
- Drys et fint og ensartet lag af sukker over cremen.
- Brug nu en bundselbrænder til at smelte og få en gylden og dejlig sprød skorpe.
Sjovt nok er der mange der frygter Creme brulee, idet at den kan smage lidt ægget og man ikke rigtig kan få den sprøde og gyldne skorpe. Følger du min opskrift så kan jeg garantere dig for at den bliver som den skal.
Crème Brûléens historie kan dateres helt tilbage til 1691. Du kan læse meget mere om det her: François Massialot.
Spørgsmål vedrørende Creme Bruléen
- Hvad serverer man til creme brulé?
Denne dessert kan sagtens stå alene. Man kan dog altid pynte dem med bær så som; hindbær, solbær, blåbær. Mynte eller nødder kan også gå an. Det eneste du skal passe på er at du ikke overdøver den fantastiske og silkeblødesmag af selve creme bruléen. - Hvad er creme brulee?
Creme brulee er en fransk dessert og betyder ”brændt creme”. Meget simpel at lave da den hovedsageligt består af 4 ingredienser: fløde, sukker, æggeblomme og vanilje. - Hvordan laver man creme brulee?
Der findes en del forskellige opskrifter på denne fantastiske dessert, de har dog alle samme tilfælles at desserten skal bage i ovnen i et vandbad. Derefter kan man karamellisere sukkeret på toppen, enten ved at komme den i ovnen igen, bruge en bunsenbrænder eller flambering. - Kan creme brulee fryses?
Det kan man godt, dog med forbehold da strukturen bliver ændres af iskrystaller og det bliver mere til en is når den bliver tøet op. - Skal creme brulee serveres varm eller kold?
En creme brulé skal serveres koldt. Selve skorpen på toppen som er gylden og sprød må gerne være varm.
Videoopskrift på en cremet Creme Brulee
Lad dig ikke skræmme af den franske begyndelse på videoen, dette er bare en lille trailer. Manden her giver dig gode råd og forklare dig hvordan du laver en silkeblød og cremet Creme Brulee med en sprød og dejlig skorpe.
Videoen er udviklet af Binging with Babish
Det lyder rigtigt lækkert, men hvor skal jeg bruge appelsin siruppen? Er det blot som tilbehør eller ???