Æbleskiver
Her er min opskrift på sprøde, lækre og luftige æbleskiver med kærnemælk. Normalt så bliver denne dessert serveret i juletiden. Personligt så kan jeg finde på at lave dem når som helst. De smager nemlig så godt at vi simpelthen ikke kan vente et helt år til at få dem igen. På den måde kan man også overraske sine venner eller familie med æbleskiver midt i sommeren.
- 6 dl. Kærnemælk
- 6 Æg
- 350 gram Hvedemel
- 2 knsp. Bagepulver
- 2 knsp. Sukker
- 250 gram Smør eller stegemargarine
- Lidt salt
- 1 Æbleskivepande
Flere forskellige variationer
Som tiden skrider frem ønsker vi som mennesker flere valg, sundere alternativer og andre spændende muligheder. Derfor findes der efterhånden mange forskellige variationer af den klassiske æbleskive som vi kender i dag.
Det er nemlig muligt at lave æbleskiver der er glutenfrie, fuldkorns, med æbler, citron og jeg skal komme efter dig. Er du personen der godt kan lide at udforske, prøve alternative opskrifter for at behage din nysgerrighed så har du rig muligheden for det her.
Spørgsmål vedrørende æbleskiver
Hvad hedder æbleskiver på norsk?
Flere forskellige kilder peger på at det norske navn for æbleskiver er ”Munker”.
Hvorfor hedder det æbleskiver?
Navnet stammer fra gamle dage. Den gang brugte man æbler skåret i skiver, vendt i pandekagedej og stegt på en stegepande. Opskriften og fremgangsmåden er med tiden blevet tilpasset mens navnet er forblevet det samme.
Hvordan laver man æbleskiver?
Fremgangsmåde på en æbleskive opskrift er sådan set den samme over alt. Det eneste der kan variere er selve ingredienserne. Her får du 2 opskrifter, den originale samt en anden i videoformat.
Hvor lang tid skal æbleskiver have i ovnen?
Normalt laver man æbleskiver i en æbleskivestegepande. Når ordet ovn bliver brugt i sammenhæng med æbleskiver så er der tale om købte æbleskiver i ens dagligvarebutik. Her er fremgangmetoden når det er købte æbleskiver: Opvarm ovnen til 220° (varmluft). Kom æbleskiverne i en ovnfast fad, dæk til med alufolie og stil fadet midt i ovnen i ca. 10 minutters tid. Derefter fjerner du alufolien og giver dem 5 min mere i ovnen. Nu burde dine æbleskiver være sprøde udenpå samt dejlig lune og luftige indeni.
Hvor mange æbleskiver pr. person?
Det kan være lidt svært at komme med et direkte bud. For nogle mennesker spiser mere end andre. Men som regel 4-6 æbleskiver pr. person for en sikkerhedsskyld.
Hvordan varmer man æbleskiver?
Følger du opskriften her så bliver der taget en æbleskivestegepande i brug. Er dine æbleskiver købt så er det ovnen der skal bruges. Du kan læse fremgangsmåden i overskriften ”Hvor lang tid skal æbleskiver have i ovnen”.
Hvor stammer æbleskiver fra?
Æbleskiver kan dateres tilbage til 1700 tallet. Og det ser ud som om at Danmark er ophavsstedet for både de gammeldags samt moderne æbleskiver vi kender i dag.
Videoopskrift på æbleskiver
Her kan du se Emmy lave æbleskiver eller som hun kalder dem (pancake balls) for første gang. Ingredienser er lidt anderledes end dem du ser i opskriften foroven, men stadig en god og klassisk kombination af de kendte råvare der vil give en rigtig god og luftig konsistens. Under fremgangsmåden kommer hun med nogle rigtige gode råd og på samme tid kan du se hvad og hvordan man skal gøre for at få den korrekte form, konsistens samt tekstur på en god gammeldags æbleskive.
Videoen er produceret af emmymadeinjapan