Lakselasagne
Lakselasagne er en nem måde at få mere fisk indenbords. For vi ved det alle sammen, vi burde spise mere fisk da det er sundere på mange forskellige måder. En lasagne med laks er ikke kun sund men også meget nem at lave som hele familien med garanti vil kunne lide.
Opskriften her er en af de lettere af slagsen, du har dog mange forskellige muligheder for at tilføje flere ingredienser som diverse krydderier samt grønsager som vil gøre lasagnen varierende fra gang til gang.
Mange mennesker holder sig fra fisk af hovedsagelig 2 grunde. Prisen, ja fisk koster mere end kylling eller ko. Og så er der det med tilberedning. Fisk er en meget nænsom type af kød og man kan derfor meget nemt ødelægge det i tilberedningsfasen. Enten bliver det helt udtørret og kedeligt, måske lidt gummiagtig eller endda at brænde det på. Det behøver dog ikke at være så svært igen. Som med alt andet kræver det lidt øvelse, med lidt tid kan du blive ekspert i tilberedning af fisk.
- 500 gram Laksefilet (Uden skind)
- 12 Lasagneplader
- 5 dl. Mornaysauce 14%
- 500 gram Helbladet spinat (Dybfrost)
- 2 dl. Mælk (Fløde kan også bruges)
- 2 fed Hvidløg
- Forvarm ovnen på 200 gader C.
- Men ovnene bliver varm går du i gang med selve retten.
Kom spinaten i en gryde og tilsæt mælken/fløden, presset hvidløg og kog blandingen op.
(Må gerne smages til med salt og peber.) - Skær nu laksen i tern. Størrelsen afhænger af hvor rustikt du ønsker din lasagne skal være.
- Alle ingredienserne skal nu fordeles i en smurt ovnfast fad i lag. Og rækkefølgen er:
- Spinatblandingen - Lasagneplader - Laks - Mornaysauce Dette gentages og afsluttes med et lag Mornaysauce. - Hvis ønsket kan lasagnen drysses med rasp øverst for at give det lidt mere finesse.
- Lasagnen bages i ca. 30-45 minutter.
Er lakselasagne sundt?
Personligt holder jeg mig til min favorit lasagne opskrift som jeg efterhånden har lavet flere gange end jeg kan tælle. Det er dog altid rart at kunne variere lidt i opskriften som med denne lakselasagne eller kan det godt blive en smule kedeligt og monotont med tiden.
Grønsager er der ikke mange af her i opskriften da jeg har opbygget den så simpel som muligt. Jeg vil dog klart anbefale flere grønsager som ikke kun vil tilføje dybde i teksturen men også smagen skal tilpasses som du ønsker det. De fleste forbinder en lasagne med noget som ikke er særligt sundt, men med fisk og grønsager så er vi godt på vej i den rigtige retning.
Så svaret på spørgsmålet i overskriften er ”Ja”, den er i hvert fald en del sundere end den normale udgave vi alle kender så godt.
Tips og tricks:
- 1. For at give retten den opmærksom den har brug for er det en god ide at servere friske grønsager og krydderier til så som: Tomater og persille som også kan ses på billedet.
- 2. Gøres der brug af frossen laks, så anbefaler jeg at du optør den helt inden tilberedningen
- 3. Du kan også gør brug af røget laks. Dette vil give retten en hel anden smagsoplevelse.
- 4. Hvis du ønsker lidt mere bid i, så kan du også tilføje et lag af rødløg.
Videoopskrift på en Lakselasagne
Her kan du se hvordan man ellers kan tilberede en lakselasagne. Her bliver laksen krydret og tilberedt næsten til perfektion før den overhovedet kommer i lasagnen. Velbekomme!
Videoen er produceret af Bart’s Fish Tales