Risotto med kylling
Ingredienser
- 300-400 gram Kylling i strimler
- Krydderiblanding til taco
- Olie
- 1 Grofthakket rødløg
- 1 spsk. Friskrevet ingefær
- 2 fed Presset hvidløg
- 1 bundt Forårsløg i ringe
- 1 Broccoli delt i buketter
- 225 gram Risotto-ris
- 1½ dl. Hvidvin
- 5 dl. Kogende vand
- 1½ spsk. Kylling- eller grøntsagsfond
- 1-2 spsk. Frossen eller friskhakket persille
- 1 spsk. Hakkede soltørrede tomater
Personer: personer
Instruktioner
- Vend kyllingestrimlerne godt i krydderiblandingen samt evt. salt og peber, og lad det stå og trænge ind i kødet i et kvarters tid i køleskabet.
- Varm olien op i en gryde, og brun kyllingestrimlerne deri. Tag kødet op og sæt det til side til senere.
- Olien fra kyllingen bliver i gryden, og rødløg, hvidløg, forårsløg og ingefær brunes i det.
- Tilsæt risotto-risen, og lad det simre med i et par minutter ved middel varme. Tilsæt hvidvinen og lad det småkoge med i omkring fem minutter.
- Hæld nu bouillonen og de soltørrede tomater over, hvorefter det hele småkoger i ca. 14 – 16 minutter.
- Når der er ca. 4 minutter tilbage af kogetiden, tilsættes kyllingestrimlerne og broccoli-buketterne.
- Herefter er retten færdig, og du kan røres den friske persille i. Så er din risotto med kylling helt klar til servering.