Tarteletter med skinke
Ingredienser
- 80 gram Gulerødder
- 80 gram Ærter
- 80 gram Kogte skinketern
- 26 gram Smør
- 10 gram Hvedemel
- En pakke luksus tarteletter
- 2 dl. Vand
- Et drys salt og peber
Personer: personer
Instruktioner
- Du starter med at opvarme ovnen til 200 grader. Imens ovnen varmes op, kan du gå i gang med at tilberede tarteletfyldet.
- Først skal gulerødderne klargøres til at blive kogt. De skrælles og skæres derfor i små tern. Gulerødderne koges i en gryde med 2 dl. saltet vand. Lad dem koge i cirka 5-6 minutter før gryden fjernes fra blusset. Bruger du frosne ærter, frem for friske, så koges de med i de sidste par minutter. Lad grøntsagerne og vandet stå i gryden imens du tilbereder resten. Det er vigtigt, at du ikke hælder vandet fra, da det skal bruges til saucen.
- Næste step er at smelte smørret. Her skal du gerne undgå at smørret får en brunlig farve. Pas derudover på at du ikke at brænder det. Når smørret er smeltet, skal det piskes sammen med hvedemelet. Der skal piskes, indtil der ikke er flere melklumper tilbage.
- Nu hældes saucen over i det saltede vand med de kogte grøntsager. Ærter og gulerødder vendes forsigtigt i saucen. Saucen smages til med salt og peber, inden den bringes i kog. Du må være forsigtig med ikke at brænde saucen på. Sørg derfor at der jævnligt bliver rørt rundt i den. Herefter skrues der ned for varmen, og skinketernene tilsættes.
- Luksus tarteletterne sættes i ovnen med bunden opad. Giv dem et par minutter indtil de er dejligt lune og sprøde. Det anbefales at varme 3-4 tarteletter per person.
- Saucen hældes over i de lune tarteletter, som nu er klar til servering.