Varm kartoffelsalat

Varm kartoffelsalatKartoflen er en sund og mættende råvare, som kan varieres i det uendelige og aldrig går af mode. Den billige knold er rig på gode næringsstoffer, og indeholder faktisk stort set alle de vitaminer vi har brug for, især B- og C-vitamin. Desuden er den rig på kalium, som er vigtigt for opbygningen af proteiner i kroppen, og samtidigt regulerer væskebalancen.

Prøv også min originale opskrift på en fantastisk kartoffelsalat.

Her får du en opskrift på god gammeldags kartoffelsalat, som mormor lavede den. Den er perfekt som tilbehør, både til sommerens grillmad og vinterens stegte kødretter. Man kan også bruge den til grillede grøntsager, eksempelvis aubergine eller rød peberfrugt.

Varm kartoffelsalat
Varm kartoffelsalat
Stem: 1
Bedømmelse: 5
Dig:
Bedøm denne opskrift
Print Opskrift
    Personer Forberedelse
    4 personer 10 minutter
    Tilberedning
    20 minutter
    Personer Forberedelse
    4 personer 10 minutter
    Tilberedning
    20 minutter
    Varm kartoffelsalat
    Varm kartoffelsalat
    Stem: 1
    Bedømmelse: 5
    Dig:
    Bedøm denne opskrift
    Print Opskrift
      Personer Forberedelse
      4 personer 10 minutter
      Tilberedning
      20 minutter
      Personer Forberedelse
      4 personer 10 minutter
      Tilberedning
      20 minutter
      Ingredienser
      • 1000 gram Kogte, kolde kartofler
      • 600 gram Løg
      • 50 gram Smør
      • dl. Eddike
      • 150 gram Sukker
      • 1 dl. Vand
      • ½ dl. Piskefløde
      • Salt og peber
      Personer: personer
      Instruktioner
      1. Start altid med at vaske hænder og sørg for at finde alle ingredienser frem, inden du går i gang.
      2. Kom smørret i en tykbundet gryde eller stegegryde og lad det smelte over middelhøj varme.
      3. Pil løget og skær det i skiver eller tern, medens du venter på at smørret smelter - pas på at det ikke får farve.
      4. Kom løget i gryden og lad det simre over svag varme i ca. 10 minutter. Vær opmærksom på at det ikke må blive brunt, så hold øje og skru ned for blusset, hvis nødvendigt.
      5. Nu skal eddike, sukker og vand kommes ved det forsigtigt svitsede løg.
      6. Rør rundt og giv blandingen et godt opkog.
      7. Medens blandingen simrer på komfuret, skal de kogte, kolde kartofler skæres ud i tern eller grove stykker, som du helst vil have dem i din salat.
      8. Så skal kartoffelstykkerne ned i gryden. Skru ned på lav varme, og lad det hele simre i ca. 10 minutter.
      9. Nu skal fløden i. Vurder selv om der skal lidt eller meget i. Den halve dl. er vejledende.
      10. Smag din varme kartoffelsalat til med salt og peber. Drys den evt. med frisk persille lige før servering.
      11. Endelig er kartoffelsalaten klar til at spises! Server den evt. som tilbehør til en portion kogte eller stegte pølser.

        Velbekomme!

      Denne varme kartoffelsalat er en gammel klassiker, som egner sig godt såvel sommer som vinter. Om sommeren er den perfekt at servere til grillmaden i haven. Om vinteren egner den sig fint til en hyggelig aften med gode ristede eller kogte pølser. Ketchup er selvfølgelig ingen hindring!

      Smag og behag

      Opskriften her er en god gammel basisopskrift, og du kan naturligvis selv eksperimentere videre med den. Du kan f.eks. prøve med følgende:

      • Giv et ekstra pift med sennep – sød eller sur/stærk.
      • Brug evt. mindre sukker eller skift det ud med kokossukker.
      • Udeluk fløden, eller skift den ud med creme fraiche, vent da til du har taget kartoffelsalaten af varmen, da creme fraichen ellers kan skille.
      • Vælg mellem lager- hvidvins- eller æblevineddike. Eller brug saften fra en presset citron.

      Spørgsmål vedrørende varm kartoffelsalat

      Kan man fryse varm kartoffelsalat?
      Nej, denne opskrift er ikke fryseegnet. Skulle der mod formodning blive en rest, kan du putte den i køleskabet og spise den næste dag, evt. som madpakke.

      Er denne kartoffelsalat virkelig sund med så meget sukker og fløde?
      Opskriften er på gammeldags kartoffelsalat, fra den tid, hvor sukker og fløde blev brugt flittigt til at regulere smag og konsistens. Man kan sagtens eksperimentere ud fra denne basisopskrift, og tilpasse den så den bliver en sundere udgave end originalen. Prøv dig frem!

      Lignende artikler

      Skriv et svar

      Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

      Close