Tunmousse med smør

Tunmousse med smørEn lækker tunmousse er en sikker vinder på buffeten ved enhver højtid, hvad enten det er barnedåb, konfirmation eller bryllup. Men der findes også andre gode lejligheder til at nyde denne lækre ret. Den er lige så velegnet til venindefrokosten, som onkels runde fødselsdag. Tunmoussen er en skøn kontrast til de klassiske kødretter på buffeten. Man kan vist gå så vidt som til at sige; uden tunmousse, ingen rigtig buffet! Nej, den er ikke fedtfattig, men smagen er ikke til at tage fejl af! Vær opmærksom på at tunmoussen skal hvile i køleskab i mindst 12 timer inden den serveres.

Prøv også min originale opskrift på en lækker og blød tunmousse.

Tunmousse med smør
Tunmousse med smør
Stem: 1
Bedømmelse: 5
Dig:
Bedøm denne opskrift
Print Opskrift
    Personer Forberedelse
    8 personer 20 minutter
    Tilberedning
    10 minutter
    Personer Forberedelse
    8 personer 20 minutter
    Tilberedning
    10 minutter
    Tunmousse med smør
    Tunmousse med smør
    Stem: 1
    Bedømmelse: 5
    Dig:
    Bedøm denne opskrift
    Print Opskrift
      Personer Forberedelse
      8 personer 20 minutter
      Tilberedning
      10 minutter
      Personer Forberedelse
      8 personer 20 minutter
      Tilberedning
      10 minutter
      Ingredienser
      Ingredienser
      • 3 ds. Tun i olie, konserves
      • 200 gram Smør
      • 1 dl. Cheasy fraiche 9%
      • 1 tsk. Citronsaft, friskpresset
      • ½ tsk. Salt
      • Friskkværnet peber
      Til servering
      • Iceberg salat
      • Cherrytomater
      • Agurk
      • Brøndkarse
      • Ristet brød eller flutes
      Personer: personer
      Instruktioner
      1. Begynd altid med at vaske hænder, og find alle ingredienser frem inden du går i gang med madlavningen. Smørret skal gerne være stuetempereret, så tag det frem i god tid.
      2. Find en god skål i passende størrelse til at blande ingredienserne til tunmoussen.
      3. Nu skal du åbne dåserne med tun i olie. Pas rigtig godt på, så det ikke sprøjter olie op på dit tøj. Sæt evt. dåserne nede i vasken medens du trækker lågene op.
      4. Hæld nu olien fra tunen, gerne i skraldespanden, så vil dit afløb takke dig.
      5. Mos tunen med en gaffel, eller brug elpisker. Pas på at det ikke sprøjter. Tun dufter dejligt, men ikke når det sidder i tøjet.
      6. Kom smørret ned til fisken sammen med creme fraichen og rør det hele godt sammen.
      7. Tilsæt den friskpressede citronsaft, salt og peber.
      8. Rør nu hele herligheden sammen og vurder om der skal tilsættes mere salt eller peber.
      9. Find den form frem, som du vil lave tunmoussen i.
      10. Skyl formen med koldt vand, for at den færdige mousse nemmere slipper formen, når den skal vendes ud.
      11. Nu skal du væbne dig med tålmodighed, hvis din tunmousse skal blive rigtig god, da den helst skal hvile i køleskabet i mindst 12 timer.
      12. Og så til det sjoveste! Find et pænt serveringsfad i passende størrelse, for nu skal tunmoussen anrettes.
      13. Skyl iceberg salaten og skær den i strimler.
      14. Start så med at lægge en bund af den strimlede iceberg salat på serveringsfadet.
      15. Vend tunmoussen ud på en tallerken og skær den i skiver. Anret disse ovenpå salaten.
      16. Gør anretningen endnu mere appetitlig ved at pynte med halve cherrytomater, agurk i skiver samt brøndkarse.

        Voilá, bon appetit!

      Opskrift noter

      Tunmoussen her er prikken over i’et, når du skal score nemme points blandt venner og familie. Du må nok regne med at blive spurgt efter opskriften, så vælg selv om den skal være en velbevaret hemmelighed, eller om du vil dele den videre. Moussen kan serveres til en buffet, men den passer lige så godt som forret sammen med flutes eller ristet brød. Overvej da om den skal portionsanrettes direkte på tallerkenerne.

      Smag og behag

      Ikke alle bryder sig om fisk, men denne tunmousse er så mild i smagen at selv børnene er vilde med den! Hvis man vil have en lettere variant, kan man sagtens justere ved at putte mindre smør og mere creme fraiche i. Overvej også at komme hakket løg eller dild i, når du tilbereder tunmoussen.
      Du kan også lave en dressing ved at røre creme fraiche sammen med krydderurter, salt og peber.

      Spørgsmål vedrørende tunmousse med smør

      • Kan tunmoussen fryses?
        Ja, den kan sagtens laves i forvejen og fryses ned til den skal spises.

      Lignende artikler

      Skriv et svar

      Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

      Close