Tunmousse

TunmousseEn lækker og blød tunmousse der fungere utrolig godt som forret eller tilbehør. Server den til dine venner og familie og se nydelsen glide over deres ansigter. Opskriften er nem at følge og slutresultat bliver til tunmousse der både et let og luftig.

Kan sagtens fryses ned til senere brug.

Tunmousse
Tunmousse
Stem: 11
Bedømmelse: 4.45
Dig:
Bedøm denne opskrift
Print Opskrift
    Personer Forberedelse
    6 personer 15-20 min
    Personer Forberedelse
    6 personer 15-20 min
    Tunmousse
    Tunmousse
    Stem: 11
    Bedømmelse: 4.45
    Dig:
    Bedøm denne opskrift
    Print Opskrift
      Personer Forberedelse
      6 personer 15-20 min
      Personer Forberedelse
      6 personer 15-20 min
      Ingredienser
      • 2 ds. Tun I olie eller vand
      • 200 gram Løg
      • 2,5 dl. Creme fraiche 18%
      • 1,5 dl. Piskefløde
      • 4 Husblas Blade
      • 1 glas Stenbiderrogn Rød
      • 1 Citron
      • Salt og peber
      Personer: personer
      Instruktioner
      1. Udblød de 4 husblas blade i kold vand.
      2. Tunen dryppes af i en sigte.
      3. Pil og riv løget.
      4. Blend tun, løget, creme fraiche og noget saft fra citronen til du har en blød og ens masse.
      5. Rør stenbiderrogn ind i massen.
      6. Tag husblasen op og knug vandet ud af dem så godt du kan.
        Smelt den i en lille mængde kogende vand.
      7. Hæld den nu smeltede husblas roligt i blandingen mens du pisker det.
      8. Smag til med salt, peber og citronsaft.
      9. Stil mousse i køleskabet til den er fast nok at du kan tegne et mønster i den.
      10. Tag 1.5 dl. fløde og pisk til skum.
        Vend den i blandingen og stil derefter mousse tilbage i køleskabet i minimum 2 timer.
      11. Så er tunmousse klar til servering.

        Velbekomme!

      Tunmousse er bare lækker

      Tunmousse kan serveres på mange forskellige måder. Enten som nemt forret hvor den kan smøres på flutes eller rugbrød. Børnene kan få den med i madpakken. Det virker dog bedst som en forret til din gæstemenu for venner eller familie.

      Tilbehør og pynt

      Tunmousse går hånd i hånd med flutes, cherrytomater, rødløg, agurk og icebergsalat.

      Vi du gerne imponere dine gæster så kan du lægge noget tunmousse på et salatblad, skær et cherrytomat halv og læg den på siden af moussen sammen med 2-3 skiver agurk. Pynt nu toppen af moussen med lidt fint skåret rødløg og som prikken over iet lidt purløg. Sådan en lille forret til hver gæst vil giver dig nogle plusser som kok.

      Spørgsmål vedrørende tunmousse

      Kan man fryse tunmousse?
      Ja det kan man godt. Denne version i hvertfald. Det er nemlig ikke alle opskrifter der er beregnet til at blive frosset ned. Denne tunmousse kan du dog sagtens fryse ned.

      Hvordan laver man tunmousse?
      Det siger vel sig selv, følg opskriften og du vil ende med en lækker og cremet tunmousse.

      Skal der dressing til tunmousse?
      Nej det skal der ikke. En tunmousse burde kunne står på sine egne ben altså uden nogen form for dressing. Skulle det ske at den bliver en smule for tør, så kunne det godt tænkes at man bruger lidt mere Creme fraiche på toppen.

      Videoopskrift på Tunmousse med cremefraiche og sriracha

      I denne video bliver der ikke ytret et eneste ord. Men det behøver der sådan set heller ikke. Du kan følge med stille og rolig uden problemer. Det hele bliver vist for dig.

      Videoopskriften her er udarbejdet af Coop Opskrifter

      Lignende artikler

      ommentar

      1. Hejsa.

        Jeg kan læse mig til at denne tunmousse kan frysses ned, men i hvor lang tid?

        Tak for en fantastisk opskrift.
        Mvh. Frutte

      2. Jeg har 2 spørgsmål som jeg håber du vil besvare.
        1. Kan den laves dagen før.

        2. Jeg harsådan set aldrig lavet noget med husblas før, skal husblasen i efter at have ligget i blød i en skål med varm vand eller ?

        1. Hej Michelle.

          1. Ja den kan sagtens laves dagen før, bare husk at stille den på køl.
          2. Når man bruger husblas så gøres det af 2 omgange. Først udbløder du den ved at ligger de antal plader du skal bruge i kold vand. Når de skal bruges igen så vil du kunne se og mærke at de er bløde og gennemsigtige, næsten som noget gele. Derefter skal du smelte det i en smule kogende vand og derefter tilsætte det til tunmoussen.

          Håber det svar nok, ellers så skriver du bare igen.

      3. En god tunmousse især børnene kan lide den på madpakke.
        Jeg undlader dog at gøre brug af husblas da jeg ikke synes det er nødvendigt. For når den har stået i køleskabet i noget tid, så samler den sig automatisk og har en fastere form.
        – Helle

        1. Hej Helle.

          Ok, måske jeg skulle en dag eksperimentere lidt med at lave den uden husblas os se hvordan den så bliver. For at være helt ærlig så har jeg aldrig lavet opskriften uden 🙂

      4. Jeg tilsætter nu også majs samt ærter. Det giver den lidt mere dybde og tekstur. Lidt mere raffineret til mig tak hehe 🙂

        1. Hey Michael.

          God ide, som jeg også skriver så er det meget vigtigt at man bryder rammerne for opskrifter. Man må meget gerne prøve nogle ting af. Så det med majs og ærter er en super ide.

      5. Helt klart den bedre tunmousse jeg har prøvet. Opskriften er printet og gemt til senere brug.
        Kan klart anbefales herfra.
        //Louise R.

        1. Hej Kirsten

          Er glad for at du kunne lide opskriften. Og ja, mine børn kan sagtens spise den uden alt andet.

      6. Nem og god Tunmousse.
        Jeg tilføjede dog lidt dild til, min mand og børn elskede det 🙂

        1. Hej Hanne.

          Ja tak, jeg opfordre alle til at eksperimentere lidt, så det med dild er en super ide. Er glad for at din mand og børn kunne lide din tilpasset tunmousse 🙂

          //Alexander

      7. Er det bare mig eller er videoopskriften på tun moussen helt anderledes end selve opskriften?

        1. Hej Nicky.

          Du har fuldstændig ret i at selve opskriften ikke er den samme som er i videoen. Grunden til dette er at jeg altid prøver at vise at der er flere fremgangmåder end bare et.

      8. Hej Kristian, Tak for din spørgsmål.

        Det korse svar er ja, du kan sagtens undlade af bruge piskefløde som i sig selv vil gøre rettet sundere.
        Men beslutter du alligevel at bruge piskefløden og gøre det korrekt vil du også opdage at din Tunmousse bliver luftig, cremet og nærmet silkeblød.

        Du kunne jo også lave de 2 forskellige versioner og sammenlignede dem, Jeg ville meget gerne høre resultat og vil endda værre villige til at ændre min opskrift hvis der er noget det!

      9. Hej Alexander
        Jeg har brugt samme opskrift i mange år,
        men har ændret den lidt…
        Jeg bruger mindre løg, smager mig frem, og Lime i stedet for citron.
        Jeg moser det ikke men blander med en gaffel..
        Sidst jeg lavede den var det til 60 pers.
        og fik mega ros 🙂
        Selv fra nogle som ikke kunne lide tunmousse…

        1. Hej Lone.
          Tak for din kommentar.

          Det lyder jo fantastisk, jeg opfordre også alle til at tilpasse opskrifterne til deres smagsløg og behov som du umiddelbart har gjort for længe siden 🙂

          God dag.
          //Alexander

      Skriv et svar

      Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

      Close