Tunmousse
Tunmousse
Personer
Forberedelse
6
personer
15-20
min
Personer
Forberedelse
6
personer
15-20
min
Ingredienser
2
ds.
Tun
I olie eller vand
200
gram
Løg
2,5
dl.
Creme fraiche
18%
1,5
dl.
Piskefløde
4
Husblas
Blade
1
glas
Stenbiderrogn
Rød
1
Citron
Salt og peber
Instruktioner
Udblød de 4 husblas blade i kold vand.
Tunen dryppes af i en sigte.
Pil og riv løget.
Blend tun, løget, creme fraiche og noget saft fra citronen til du har en blød og ens masse.
Rør stenbiderrogn ind i massen.
Tag husblasen op og knug vandet ud af dem så godt du kan.
Smelt den i en lille mængde kogende vand.
Hæld den nu smeltede husblas roligt i blandingen mens du pisker det.
Smag til med salt, peber og citronsaft.
Stil mousse i køleskabet til den er fast nok at du kan tegne et mønster i den.
Tag 1.5 dl. fløde og pisk til skum.
Vend den i blandingen og stil derefter mousse tilbage i køleskabet i minimum 2 timer.
Så er tunmousse klar til servering.
Velbekomme!