Tre tips til orden i køkkenet

Dette indhold er sponsoreret

Køkkenet er et af de rum, som vi bruger allermest tid i, og det tages i brug flere gange dagligt. Netop på grund af den store aktivitet i rummet, kan det være svært at holde orden på skuffer, skabe og hylder. Her får du serveret 3 tips til, hvordan du holder dit køkken ryddeligt og indbydende.

  1. Organisér dine skuffer

Med en god skuffeindretning sparer du tid og vil altid have et godt overblik. Med en skræddersyet og en billig bestikindsats til skuffen har du sikret dig et godt overblik. En bakke, der deler knive, gafler, skeer og redskaber op, er guld værd. Umiddelbart lyder det helt banalt, men hvem kender ikke til situationen, hvor penslen til bollerne bare ikke kan findes.  En bestikindsats gør de tidlige morgener og de hektiske eftermiddage nemmere, når der skal tilberedes eller indtages et måltid.

  1. Saml dine ting i grupper

Ved at have organiseret dine ting i grupper får du et mere overskueligt køkken og gør det tilmed mere logisk at begå sig i. Måske er du vant til, at bøtten med kaffe står på en bestemt hylde og har gjort det i de sidste mange år og kaffefiltrene i skuffe 3 til højre. Ved at sætte kaffen og filtrene ved siden af kaffemaskinen vil du dog spare tid og du vil hurtigt opdage det smarte i det. Du kan med fordel gøre det samme med skuffen under ovnen, hvor du kan samle dine bageplader og rister. Det samme gør sig gældende med bagepapiret, sølvpapiret og fryseposerne. Ved at lave grupperinger kan du ved hjælp af små omrokeringer og en lille bitte smule tilvænning, gøre det nemmere for dig selv.

  1. Opbevar tørvarer i beholdere

Dette tip sikrer dig både pladsudnyttelse og imod en af de værst tænkelige fjender i et køkken. Anskaf dig beholdere i forskellige størrelser, så de passer til netop dit skab eller din hylde. Hvis det giver mening for dig, kan du med fordel indrette beholderne i højden og således skabe et lettere og mere ryddeligt udtryk i dit køkken. Beholderne kan fyldes med ris, sukker, mel og alle dine andre tørvarer. Sådan undgår du for det første at der er mel i hele dit skab og for det andet forebygger du møl. Skulle du nemlig være så uheldig at have fået møl i dine kolonialvarer, begrænser du det ved at have delt dine madvarer op i mindre beholdere.

Lignende artikler

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Close