Smørrebrød og andre danske klassikere gør comeback
Det klassiske danske køkken er i gang med et comeback. Vi er blevet rigtig glade for den spændende mad fra andre lande, men nu vender vi også tilbage til klassikerne. Frøken Jensens kogebog er tilbage på hylderne, og vi laver dansk med et twist.
Smørrebrød i København
Smørrebrød er både populært i Danmark og udlandet, så mange turister leder efter lækkert smørrebrød i København. Det kan man heldigvis nemt finde på steder som frederiksbergsmoerrebroed.dk og mange andre.
Smørrebrød har en lang historie. Traditionelt har det bare betydet brød med smør, men det har siden udviklet sig til det højtbelagte vidunder, som vi kender det i dag.
Her kan man få alt fra Dyrlægens Natmad til stjerneskud. Tilfælles har det hele, at der ikke spares på pålæg. Der kombineres gerne flere slags, og der er ofte fisk involveret.
Næste gang du er i hovedstaden, kan du udforske de mange slags smørrebrød i København.
Tarteletter i lange baner
En anden klassiker er tarteletter. Her findes der de klassiske med høns i asparges, men der er også mange nye varianter. Ingredienser syltes og sauteres i et væk, så selv Frøken Jensen ville have været imponeret.
Det er nemt at lave tarteletter hjemme. Har du mod på det, så kan du selv lave dejen, men ellers kan du købe udmærkede skaller i dit lokale supermarked.
Fyldet kan være hvad som helst. Du kan gå klassisk, eller så kan du lege med kreative kreationer og skabe en ny livret til familien. Her er det næsten kun fantasien der sætter grænser.
Andre lækre danske retter
Mange vil i dag gerne være mere klimavenlige, men meget dansk mad indeholder en del kød. Der er dog en del klassiske retter, som enten er vegetariske eller nemt kan gøres det.
Mange supper er lavet på grøntsager, og de behøver slet ikke kød. Prøv for eksempel en lækker porre-kartoffelsuppe med fløde og persille.
Du kan også prøve en mormor-ret som maskeret blomkål. Det kan laves både med og uden rejer, så den er nem at tilpasse.
Prøv fusionskøkken
Når vi nu har fundet de gamle klassikere frem igen, så er det rigtig tid til at lege. Fusionskøkken er når man blander mad og opskrifter fra flere lande og madkulturer. Det kan være, at dit smørrebrød skal have italienske toppings? Måske skal det maskerede blomkål dækkes af en indisk karrysauce? Der er masser af muligheder for at lege med maden.
Det kan også være, at du skal lave kinesiske dumplings med tarteletfyld? Det er da en helt ny og spændende idé, som nok skal imponere og chokere venner og familie. Så leg med maden og prøv noget nyt i dag.