Sådan sparer du penge på mad

Der er meget du selv kan gøre, for at mindske dit månedlige madbudget betydeligt

Annonce

Har du også svært ved at få pengene til at slå til sidst på måneden, og tager madposten ofte en stor og saftig bid af budgettet? Så er du bestemt ikke alene. Mad og dagligvarer er ofte én af de poster, hvor budgettet virkelig kan skride, og det er der flere grunde til. Heldigvis er der også meget du selv kan gøre, for at mindske dit månedlige madbudget betydeligt, og det kan være en god idé at gøre en indsats, hvis du vil undgå at optage et forbrugslån sidst på måneden.

Hvis du er i tvivl om, hvordan du kan mindske dit madforbrug, kan du læse med her og få tre gode råd til at lægge dine vaner om:

Lav en madplan

Noget af det, der virkelig kan skære dit madbudget ind til benet, er en fornuftig madplan. Det giver sig selv, at du bruger flere penge, hvis du hver dag beslutter, hvad du har lyst til og køber ind derefter. På denne måde kommer man til at købe alt for meget og ofte også unødvendige ting.

Prøv i stedet at sætte dig ned søndag aften og læg en madplan for den kommende uge. Det er en god ide, først at tjekke, hvad man allerede har i køleskab og fryser, så man kan få inspiration til retter og undgå at købe dobbelt. Når du laver din madplan, er det en god ide at tænke over, hvilke ingredienser og produkter, du kan bruge flere dage. Køb f.eks. en stor pose gulerødder og brug den både i en lasagne, til en råkostsalat og som snack i løbet af dagene. Du kan også planlægge at lave en stor portion grøntsagssuppe, som du har til to dage, og resterne af grøntsagerne kan du komme i ovnen som tilbehør til kylling. Når du planlægger på denne måde, kommer du automatisk til at tænke over, hvilke madvarer du kan bruge til hvad.

Sørg for også at tænke morgenmad og frokost ind i madplanen, så du undgår at foretage spontane indkøb i løbet af ugen.

Køb stort ind

Når du har lavet en madplan og indkøbslist til den kommende uge, er det tid til at handle ind. Sørg for at have tjekket forskellige tilbudsaviser, før du tager hjemmefra, så du ved, hvor du kan finde dine varer så billigt som muligt. Hvis man skal mindske sit forbrug på madvarer, er det essentielt, at man handler stort ind og gerne kun én gang i ugen. Når du ved, hvad du skal have, kan du lige så godt handle det hele ind på én gang. Således undgår du at handle på tom mave eller af lyst, hvilket ofte giver anledning til langt flere, og unødvendige indkøb og dermed også store indgreb i budgettet.

Undgå madspild

Vi har allerede været lidt inde på det, men en god måde at spare penge på, er ved at undgå madspild. Hvis du har lavet for meget lasagne, så frys resten ned, så du har til en aften mere, og hvis du kun har brugt en halv broccoli i en ret, så sørg for at bruge den anden halvdel i en anden ret inden for få dage. På denne måde sparer du penge og udviser samtidig omtanke for vores klima.

Lignende artikler

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Close