Sådan opretholder du den bedste hygiejne når du har med fødevare at gøre

Annonce

Corona virus har ændret vores alles hverdag. Vi er begyndt at tænke meget mere over muligheden for smitte-spredning, og vi har nogle nye retningslinjer som er vigtige at overholde. Men selvom virussen kan spredes hurtigt og nemt, så er det vigtigt at vi ikke går i panik, og stadigvæk nyder de små glæder, såsom et godt måltid.

Sådan bør du færdes i et supermarked

Vi er mange der har måtte undvære de ugentlige café- og restaurantbesøg, eftersom pandemien har gjort det nødvendigt at lukke de fleste samlingspunkter ned. Heldigvis er mange cafeer og restauranter genåbnet, og giver os mulighed for at nyde noget lækker mad med dem vi holder af. Men er det nu også sikkert? Mange mennesker har en tendens til at tro, at virussen spredes igennem blandt andet fødevare, og dette er ikke tilfældet. Corona spredes via små dråber, såsom hoste og nys. Så der er selvfølgelig ikke nogen som skal hoste i din mad, men ellers har du intet at frygte. Der er dog nogle særlige regler du bør overholde, når du selv har med fødevare at gøre. Først og fremmest gør du klogt i at iføre dig et mundbind hvis du handler i supermarkedet. Det er både mere hygiejnisk, men også blot god kutyme at være opmærksom på andre omkring dig.

Brug mundbind – og handl med god samvittighed

Mundbind er dog ikke det eneste du bør overveje, hvis du er på jagt efter alle ingredienserne til en ny, lækker ret som du vil lave derhjemme. Vi mennesker er gode til at røre ved mange vare, i særdeleshed når det kommer til frugt og grønt. Dette bør vi tænke ekstra over, og lade vær med at gøre. Hvis du har nyst eller hostet i dine hænder, og du så rør ved diverse råvare, så kan du bringe smitten videre, og det går selvfølgelig ikke. Derfor bør du enten spritte af inden du går ind i forretningen, iføre dig handsker, eller blot tage den vare du gerne vil, og ikke røre ved alt det andet. Beskyt dig selv og andre mod COVID-19 ved at tænke over dine handlinger, inden du udfører dem. Investere i et mundbind. Gerne flere såsom både TYPE I & II. Hvis du dog alligevel gerne vil vælge ét, så bør du tage et nærmere kig på FFP2, som er dét som sundhedsvæsnet anbefaler. Med det rette mundbind kan du handle med god samvittighed, og derved nyde et lækkert og dejligt måltid derhjemme. Velbekomme!

Lignende artikler

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Close