Sådan bruger du cognac i madlavningen
Sponsoreret indlæg.
Mange af os har en masse sprutrester stående, som vi sjældent får tømt. Derfor kommer jeg her med nogle idéer til, hvordan du inkorporerer cognac i din madlavning, så du får brugt alkoholen på en helt ny måde.
I hovedretten
Nogle af os har måske prøvet at få en lækker, saftig, flamberet bøf på en fin restaurant, men der er nok de færreste af os, der praktiserer flambering derhjemme. Det er en skam, for det tilfører kødet helt særlige smagsnuancer, og det er slet ikke så besværligt eller farligt, som det lyder. Du skal ikke bruge meget for at flambere – en sjat cognac, et par lækre bøffer, en støbejernspande og lidt ild er nok for at komme godt i gang. Når du steger bøfferne, skal du blot sikre dig, at panden er så varm, at den kan antænde cognacen. Når den er det, er det tid til at tilsætte cognacen. Det er vigtigt, at panden ikke er under emhætten, for så kan du komme til at antænde hele køkkenet.
I desserten
Cognacens særlige smag gør den velegnet til mange desserter, heriblandt cognac-chokolademousse. Desserten laves ved, at man smelter 200 g mørk chokolade og 30 g smør over et vandbad. Herefter adskilles æggeblommer og hvider fra 4 pasteuriserede æg. Hviderne piskes stive, og blommerne piskes med 50 g sukker. Chokoladeblandingen afkøles, hvorefter et lille glas cognac tilføjes sammen med de piskede æggeblommer. de stive æggehvider vendes herefter i, og hele blandingen fordeles i 6 glas og stilles på køl i 3 timer. Herefter har du en lækker dessert, som dine (voksne) gæster med garanti vil elske.
Du bør naturligvis smage på de lækre cognacdråber, imens du kokkererer, og for at fuldende oplevelsen, bør du nyde cognacen af specialdesignede cognacglas. Køb cognacglas her, og bliv klar til den helt store cognacaften.