Øg kølekapaciteten og sænk udgifterne til råvarer

Når man har en restaurant, beværtning, et hotel eller et helt fjerde sted, hvor man bespiser sultne munde på daglig basis, så er én af de helt store udgifter den, der er øremærket råvarerne til madlavningen. Det er dyrt at indkøbe ordentlige råvarer, og det gælder særligt, hvis man kun kan købe mindre partier hjem ad gangen, fordi man ikke har kapacitet til mere.

Derfor kan det virkelig betale sig at undersøge, om der er mulighed for at øge kølekapaciteten i forbindelse med køkkenområdet i ens virksomhed. Jo mere plads, man har, desto flere råvarer kan man få hjem samtidig – og det er ofte med til at give ekstra rabat, der kan øge omsætningen på mad og drikke.

Beregn muligheden for udvidelse og den nødvendige kapacitet

Hvis man gerne vil skære ned på budgettet til råvarer ved at høste de mængderabatter, der ofte er tilgængelige, så er første skridt at regne på, hvor stor en udvidelse man kan lave til de kølefaciliteter, man allerede har. Det er ikke altid, at der er plads til et helt kølerum, der ellers ville frigøre masser af plads til lækre råvarer – men så kan det være, at der er plads til et par store industrikøleskabe i stedet. Uanset hvad er det dog vigtigt, at man regner grundigt på, hvad der er plads til, inden man bestiller – ellers kan man hurtigt komme i bekneb med pladsen.

Når man har fundet ud af, hvad der rent fysisk er plads til i forbindelse med køkkenet, så bør man undersøge, hvilken kølekapacitet man har brug for. Her kan man f.eks. undersøge, hvad der skal hentes hjem af råvarer for, at prisen falder på disse og dermed regne på, om det kan betale sig at skabe ekstra kapacitet til dette. Herudover skal man selvfølgelig tage højde for, hvor meget den maksimale kølekapacitet skal være, når man virkelig har travlt i restauranten; hvis man glemmer dette step, så kan man pludselig stå med for mange varer og ingen plads at opbevare dem på.

Vælg kvalitetsfyldt køleudstyr

Har man besluttet sig for at opgradere køleudstyret til køkkenet, så kan det være fristende at gå med det første og billigste tilbud, man finder på nettet. Dette er naturligt, når man har et budget, der skal hænge sammen, men her er det vigtigt ikke at glemme kvaliteten, når man køber køleudstyr. Udstyr til køling af råvarer er en større investering uanset hvad, man vælger, og derfor bør man lave en grundig undersøgelse af holdbarheden og kvaliteten af det udstyr, man påtænker at installere. Dermed køber man ikke katten i sækken – og så går der formentlig mange år, inden man igen skal skifte udstyret ud.

For at finde de bedste kølefaciliteter med størst kvalitet, så kan det betale sig at tage kontakt til venner og bekendte i branchen, der selv driver lignende virksomhed. Her er der ofte gode råd at hente i forhold til, hvilket køleudstyr man skal holde sig fra, og hvilket udstyr der kan anbefales. Herudover kan man altid hente hjælp på nettet, hvor der garanteret er lavet en test eller to indenfor området.

Større partier sikrer bedre aftaler

Det kan virke som en stor udskrivning at investere i helt nyt køleudstyr til ens virksomhed for at spare penge på råvarerne – men faktum er bare, at man ofte kan sikre sig nogle langt bedre aftaler, hvis man kan aftage større partier ad gangen. Selvfølgelig skal man undersøge sagen, inden man sætter gang i køb af udstyr til en masse penge, men særligt på kød, fisk og skaldyr er der ofte gode aftaler at få i hus, når man kan købe mere på én gang.

Lignende artikler

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Close