Masterchef – også derhjemme
ANNONCE
Har du også brugt uanede af timer på at sidde foran skærmen og ønsket, at det var dig der kunne kreere smukke, sirlige og raffinerende retter? Det er nu du skal gribe chancen. Alt ser nemt ud når andre gør det og derfor har du mistet modet til, at kaste dig ud i disse lækre retter. Prøv dog alligevel. Mad behøver ikke være så teknisk og svært før det smager himmelsk. Du kan få et par gode tips herunder.
1. Less is more
Du behøver ikke stå fem timer i køkkenet og bruge alle de køkkenredskaber, som du har, for at skabe et måltid der vil få dine venner til at komme igen og igen. Selv med få ingredienser, kan du skabe store retter, der får mundvandet til at løbe. For mange, så vælter retten, når der arbejdes for meget med den. Prøv udelukkende at bruge salt, peber og citron til tilsmagning i stedet for alle krydderier i køkkenskabet. Du vil blive overrasket over, hvor lidt der skal til for at lave velsmag.
2. Brug dine råvarer på flere måder
Er dit køleskab fyldt med én råvarer og har du ikke tid til at finde mere? Så frygt ej. Det er supernemt at få brugt alle dine råvarer fra køleskabet uden at det bliver kedeligt. Det handler blot om kreativitet og tilberedningsmetoder. Det meste kan serveres råt, smørstegt, pocheret, friteret eller flamberet. Brug de spændende brændevine, som du har stående i din hjemme bar og få en ny smag frem med flambering.
3. Surt, sødt, salt og umami
Ligesom du kan tilberede dine råvarer på forskellige måder, så skal du også huske de forskellige smage. Hvis din ret skal blive fuldendt og have den rette balance, så skal du frembringe lidt fra hvert smagshjørne i din ret. Det letter smagen og gør den mindre drøj. Det gælder på samme måde, som at du ikke ønsker at spise dig igennem en ret med samme konsistens. Variation og balance er nøgleordene i god madlavning.