Mad som dine børn elsker 

Du kender det sikkert. Du har brugt timer i køkkenet, fordi du gerne vil servere familien en fantastisk kulinarisk oplevelse, men mindstemanden i flokken skubber tallerkenen væk med en grimasse. Men faktisk behøver det ikke at være sådan. Dkan nemlig servere andet end pastarettersom også de små vil elske.  

Opdragelse og mad 

God mad er nogle gange noget, man skal lære at elske. Mange børn har tilsyneladende et medfødt madgen, som siger ja tak til pasta og nej tak til grøntsager. Det betyder ikke, at man ikke skal udfordre børnenes smagsg og servere god mad. Nej, det betyder kun, at man skal servere maden på kreative måder, samt at have tålmodighed med de små smagsløg.  

Børn er ikke så vilde med sammenkogte retter, hvor de ikke kan gennemskue, hvad der bliver serveret. Det kan derfor være en fordel at give dem mad, som bliver anrettet på en lækker måde. Hvorfor ikke være lidt kreativ i køkkenet og lave fine kreationer, som ser appetitlig ud, og som giver børnene lyst til at smage. Det er vigtigt, at man, helt fra børnene er små, begynder at give dem mad, som man selv laver fra bunden.  

Børn kan sagtens få serveret det samme som de voksne, bare det bliver tilrettelagt til børnenes smagsløg og mave. Et godt råd er at servere en variant af det, man selv spiser måske uden de samme krydderimængder. Man skal hellere ikke tænke, at åh nej, det kan ikke børnene lide, men hellere prøve at lave en børnevenlig variant af det, man selv ønsker at spise. Hvis man ønsker at åbne den kulinariske verden for sine børn, så skal man gøre det med ægte passion og lidenskab for maden – og servere sund, hjemmelavet mad med fokus på enkelhed og ren smag. Og så skal man væbne sig med tålmodighed, for man skal trods alt smage på alt mindst 10 gange, før man med sikkerhed kan sige om man kan lide det eller ej.  

For børnenes skyld 

Det kan være en god ide at tage børnene med ud på en bondegård for at vise dem, hvor maden kommer fra. Mange børn aner ikke, hvor kød, mælk og grøntsager kommer fra, og det kan derfor skabe større glæde for maden, hvis de har et større indblik i madproduktionen. 

Hvorfor ikke tage en tur i bilen, og rejse en rundtur i det danske landskab, for at få et indblik i dansk landbrug og madproduktion. For at sikre ro i bilen, så skal du selvfølgelig sørge for at have en autoriseret autostol til de mindste børn. Hos harald nyborg, kan du finde et bredt udvalg af sikre autostole i forskellige størrelser. Når hele familien er placeret sikkert i bilen, så bliver bilturen en bedre oplevelse, for alle.  

Hvis de mindste i familien udvikler samme kærlighed til mad, som du selv har, hvilket er sandsynligt, hvis du bliver ved med at servere lækre måltider, så kan en bilferie i Europa være en ren drømmeferie. Hvorfor ikke rejse i gastronomiens ånd sammen med familien, hvor man skaber gode minder sammen gennem kulinariske oplevelser. 

 

Lignende artikler

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Close