Gode tips til den hyggelige sommerfest

Sponsoreret indhold.

De varme himmelstrøg er ved at finde vej til det danske land, så derfor skal dette da fejres.

Dette skal selvfølgelig ske i det fri, så der er derfor nogle overvejelser der skal gøres i forhold til, menuen, drikkevarerne, gæsterne, lokationen og så meget mere.

Derfor vil vi her give nogle få, simple tips til hvad du bør have med i overvejelserne, når festen begynder at nærme sig.

 

Udendørs, indendørs eller i et telt?

En af de første overvejelser er selvfølgelig hvorhenne festen skal være. Skal det være indendørs, med mulighed for at gå udenfor og få lidt luft, eller skal selve festen holdes ude på terrassen eventuelt? En udendørs fest, er selvfølgelig meget afhængig af godt vejr. Dette kan man dog komme lidt udenom, hvis man lejer et festtelt, som kan holde gæsterne tørre.

Det er selvfølgelig optimalt at kunne være udenfor, da det giver den bedste sommerfølelse.

 

Mad og drikke skal der til

Til en hyggelig sammenkomst på en dejlig sommeraften, er det svært at komme udenom grillmad. Til sådan en sommerfest, kan du med fordel forberede en mindre buffet, så gæsterne kan vælge lidt af hvert.

På sådan en sommeraften, er det optimalt at forberede en ret let menu. Det vil sige lette stykker kød, som kylling, mindre stykker svinekød og eventuelt nogle små lækre spyd hvor grøntsager kombineres med kød.

Som tilbehør er det mest essentielle nærmest nogle lækre sommersalater. Her må der godt blandes både grønt og frugt. Der kan sagtens være flere varianter her, så der ikke bare kun er en klassisk tomatsalat.

En anden mulighed kunne også være, at gæsterne selv tog noget mad med hjemmefra til buffeten. Derved står du ikke selv med den store regning, og du er er sikker på at gæsterne får noget de kan lide.

 

Vin, øl og lækre drinks

Til en sommerfest hører der jo nogle lækre drikkevarer til. I starten af festen starter man stille ud med en kold øl eller cider og eventuelt en fin lille cocktail. Der kan i med fordel have fyldt køleskabet op et par dage inden, eller fylde en balje med isvand, så drikkevarerne kan holde sig kolde udenfor.

Udover alt dette hører der selvfølgelig noget lækkert vin til. Til den hyggelige sommeraften, kan man ikke komme uden et glas dejlig kølig hvid- eller rosévin. Dette kan man egentlig drikke hele aftenen, hvorimod rødvinen nok mest hører til under maden, til et lækkert stykke kød.

 

Underholdning i løbet af aftenen

Udover det hyggelige selskab alle gæsterne imellem, så kan man som vært også sagtens arrangere noget underholdning. Til en sommerfest hører der selvfølgelig god musik til. Dette er næsten alt afgørende for at skabe en god stemning.

Som vært kan du arrangere nogle lege såsom de klassiske Gæt & Grimasser eller Tegn & Gæt. Inden maden bliver serveret, så kan et hyggeligt spil kongespil i haven også være et garanteret hit.

 

Husk værten/værtinden

Hvis du skulle være så heldig at være blevet inviteret til en hyggelig sommerfest, så husk at medbringe noget til værten eller værtinden. Mænd vil garanteret blive glad for nogle lækre øl eller en god flaske vin, hvorimod ved kvinderne vil der være langt flere muligheder. Det kan enten være klassiske blomster eller en mere sjov og personlig gave. Online kan du finde meget inspiration til en god værtindegave.

Lignende artikler

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Close