Glæden ved at give: Sådan får du råd til julen

Glæden ved at giveVi er formentlig alle vokset op med, at vi skal sætte pris på glæden ved at give – og det skal gerne føles mindst lige så godt som at få. Og det er der vel også en vis sandhed i, for hvem vil ikke gerne gøre sin mor ekstra glad på juleaften?

Der er dog bare lige den lille hage ved det, at julen er ekstrem dyr, og hvis ikke du har sparet op i løbet af året… ja, så kan julegaven til mor blive noget af en udfordring at få råd til. Derfor får du her en række tips til, hvordan julen i år kan blive lettere at overskue rent økonomisk.

Rækker pengene stadigvæk ikke?

Hvis du forgæves har forsøgt med nedenstående tips til at opnå en sund økonomi i julen, er der mulighed for at tage et mindre online kviklån via en sammenligningstjeneste som Fair-laan.dk. På en side som denne kan du optage et hurtigt kviklån, som giver dig frit råderum til at bruge pengene på det du har brug for. Det er blot vigtigt at du foretager en grundig sammenligning af lånene, for at undgå dyre og urimelige kviklån.

Ved at benytte en sammenligningstjeneste, får du det nødvendige overblik og øger dine muligheder for at finde det bedste kviklån til netop dig og din økonomiske situation.

Hvor mange penge har du til rådighed?

Det første du bør tjekke op på, inden juleræset for alvor går igang, er hvor mange penge du har råd til at bruge på julegaver, julefrokoster og hvad der ellers hører julen til. Det kan lyde særdeles banalt, men i virkeligheden er det ekstremt vigtigt og brugbart, hvis du vil undgå at sidde i en økonomisk kattepine, når kalenderen melder slut december og året er ved at være omme. For helt ærligt, hvem gider at starte det nye år ud med røde tal, blot fordi man ikke tog sig sammen til at lægge en plan for julens indkøb? Vores gæt er: ingen.

Når du undersøger hvor mange penge du har til rådighed, er det fornuftigt at tage et kig på din netbank, for at få et realistisk billede på dine indtægter og udgifter. Herudfra vil du få det nødvendige overblik og dermed få en god fornemmelse af, hvor mange penge du har til rådighed til gaver og diverse, når alle udgifter er betalt.

Læg et budget over dine juleindkøb

Det næste du kan gøre er, at lægge et udførligt budget over dine juleindkøb. Det gælder både julegaver, julefrokoster og det der ellers hører til. Måske er du typen som hvert år laver store og flotte juledekorationer til dit hjem eller køber nyt julepynt til træet – så skal disse indkøb selvfølgelig inkluderes i budgettet.

Når du har lagt et budget over dine indkøb, ved du nøjagtigt hvor mange penge du har til mors gave, til julepynt og diverse. Derefter bliver den største bedrift at holde sig til budgettet, fordi det kan være svært at holde sig inden for en bestemt pris, når først man begiver sig ud i butikkerne.

Men husk altid på, at det kan få kedelige økonomiske konsekvenser, hvis først du begynder at overskride budgettet.

Gå efter de gode tilbud

Endnu et godt tip til at få råd til julens mange udgifter, er ved at gå efter de gode tilbud. Julen er spækket med tilbud, fordi butikkerne intenst konkurrerer mod hinanden i den søde juletid. Derfor kan der være gode penge at spare, hvis du undersøger hvilke dage der er procenter at hente, samt i hvilke butikker du kan få de tiltænkte gaver til den bedste pris.

Lignende artikler

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Close