Fantastisk ciabattabrød
Ciabattabrød stammer fra Italien, Veneto regionen og er essentiel i det italienske køkken. Brødet her fungere som tilbehør til utrolig mange retter med god grund da den virkelig fremhæver smag og aroma fra de forskellige ingredienser og på samme tid samler familien ved bordet. Jeg vil sige det nok er en af de bedste opskrifter på perfekt Ciabatta brød der findes derude. Er du i tvivl så vil jeg opfordre dig til at prøve opskriften af. Men før du kaster dig over den, så er en god ide at læse den helt igennem så du ikke bliver overrasket halvvejs.
Opskriften her kræver kun 4 ingredienser, er meget nem at følge og utrolig brugervenlig. Følger du opskriften punkt for punkt vil du stå med et slutresultat der giver luftigt Ciabattabrød med store huller og en dejlig og sprød skorpe.
- 800 gram Hvedemel
- 700 gram Vand
- 18 gram Salt (fin salt)
- Gær (Ikke særlig meget, en kugle på ca. 1cm i diameter )
- Kom vand og salt i en skål, derefter opløser du det lille smule gær du skal bruge i blandingen.
- Kom nu melet ned i blanding og vend det med en gaffel. Det er vigtigt at du når helt ned til bunden og rør alt melet til det er mættet med vand.
- Dæk skålen til med plastik eller køkkenhåndklæde og lad dejen hvile i ca. 12-16 timer.
- Før du kaster dig videre over opskrift så vil jeg forslå at du forvarmer din ovn da den skal være på max varme. Dette betyder at du skal skrue op til mellem 250-300 grader. Har du en varmluftovn, jamen så er det endnu bedre da dette vil give mere varme samt en bedre skorpe.
- Dejen skal vende ind over sig selv 2-4 gange. Dette gøres ved at komme delvis meget mel på bordet hvor dejen skal hældes ud. Da dejen er våd kan det godt give nogle udfordringer derfor skal dette trin udføres relativt hurtigt. Processen gør nemlig dejen mere fast. Dejen skal desuden hverken æltes ej heller efterhæve.
- Del dejen i 3 lige aflange stykker. Vend nu de 3 dele i mel, stræk dem ud og kom den på en bradepande i præcis den størrelse du ønsker brødet skal have. (Her kan du ligeledes strække dejen til bradepanden bliver dækket i længden).
- Når ovnen er på max temperatur kommer du bradepanden med dejen i på den anden nederste rille. Processen tager ca. 18-20 minutter.
- Brødet er færdigt når skorpen begynder at tage farve og de små hævninger begynder at blive sorte.
Opskriften på Ciabattabrød
Denne opskrift giver dig 3 dejlige brød, du kan dog altid tilpasse mængden ved at justere antallet af brød. Opskriften kan også sagtens printes ud hvis du ikke har en iPad eller lignende til at stå i køkkenet. Som tidligere skrevet fungerer ciabattabrød virkelig godt med mange retter. Du kan endda bruge ciabattabrødet til at lage en lækker Club Sandwich i stedet for at bruge Toastbrød.
Denne opskrift tillader dig at fryse ciabattabrødet ned. Når tiden er til at varme dem op igen, skal ovnen op på 180 gader. Giv dem små 10-15 minutter i ovnen og lad dem derefter hvile i ca. 5 minutter.
Skulle det ske at brødene ikke hæver som de skal, så sæt pladen længere ned i ovnen.
Ud over det så er du klar til lave dine helt egne hjemmelavet ciabattabrød.
Videoopskrift på ciabattabrød
Her kan du se video med Peter som laver ciabattaboller, han giver gode råd og forklare igennem hele opskriften hvad og hvordan du skal gøre.
Videoen er udviklet af Peter and the oven