Ciabattabrød
Fantastisk ciabattabrød
Ciabattabrød
Fantastisk ciabattabrød
    Personer Forberedelse
    3brød 5minutter
    Tilberedning
    20minutter
    Personer Forberedelse
    3brød 5minutter
    Tilberedning
    20minutter
    Ingredienser
    • 800gram Hvedemel
    • 700gram Vand
    • 18gram Salt(fin salt)
    • Gær(Ikke særlig meget, en kugle på ca. 1cm i diameter )
    Instruktioner
    1. Kom vand og salt i en skål, derefter opløser du det lille smule gær du skal bruge i blandingen.
    2. Kom nu melet ned i blanding og vend det med en gaffel. Det er vigtigt at du når helt ned til bunden og rør alt melet til det er mættet med vand.
    3. Dæk skålen til med plastik eller køkkenhåndklæde og lad dejen hvile i ca. 12-16 timer.
    4. Før du kaster dig videre over opskrift så vil jeg forslå at du forvarmer din ovn da den skal være på max varme. Dette betyder at du skal skrue op til mellem 250-300 grader. Har du en varmluftovn, jamen så er det endnu bedre da dette vil give mere varme samt en bedre skorpe.
    5. Dejen skal vende ind over sig selv 2-4 gange. Dette gøres ved at komme delvis meget mel på bordet hvor dejen skal hældes ud. Da dejen er våd kan det godt give nogle udfordringer derfor skal dette trin udføres relativt hurtigt. Processen gør nemlig dejen mere fast. Dejen skal desuden hverken æltes ej heller efterhæve.
    6. Del dejen i 3 lige aflange stykker. Vend nu de 3 dele i mel, stræk dem ud og kom den på en bradepande i præcis den størrelse du ønsker brødet skal have. (Her kan du ligeledes strække dejen til bradepanden bliver dækket i længden).
    7. Når ovnen er på max temperatur kommer du bradepanden med dejen i på den anden nederste rille. Processen tager ca. 18-20 minutter.
    8. Brødet er færdigt når skorpen begynder at tage farve og de små hævninger begynder at blive sorte.