Få råd til bedre spiseoplevelser med en a-kasse

Læs med herunder, hvor du får 5 gode grunde til at tilmelde dig en a-kasse i dag.

Annonce

Det kan være svært at finde penge til lækre madoplevelser, når man er på en kommunal social ydelse, da taksterne er meget lavere end det man er vant til med en fuldtidslønning eller i dagpengesystemet. Hvordan skal en a-kasse hjælpe på det problem, tænker du? Læs med herunder, hvor du får 5 gode grunde til at tilmelde dig en a-kasse i dag.

1.      Du bliver reddet under ledighed

Det en a-kasse gør, at den kan sikre dig under ledighed. Hvis du har været på arbejdsmarkedet og bliver afskediget, så står du uden løn, hvilket ikke vil fungere, når du skal betale regninger. A-kassen forsikrer dig altså under ledighed. Det vil sige, at hvis du ikke er medlem af en a-kasse, så vil du skulle igennem den kommunale sagsgang, hvor du vil skulle søge den sociale ydelse; kontakthjælp. Kontanthjælpssatsen er betydeligt lavere end arbejdsløshedsdagpenge og/eller sygedagpenge.

2.      Du er sikret råd og vejledning

En a-kasse forsikrer din økonomi under ledighed, men de hjælper dig også på vej gennem systemet og blotlægger vejen tilbage til et arbejde. A-kassen hjælper dig nemlig med jobsøgninger, som er en tildelingsbetingelse for at kunne modtage dagpenge. De indberetter så denne aktivitet til jobcenteret, således du bliver hjulpet på vej. Endvidere kan en a-kasse udbyde en masse forskellige kurser, som kan styrke dit CV til jobsøgningsprocessen.

3.      A-kasse kombineret med en fagforening

Førhen i tiden hang a-kasser og fagforeninger uløseligt sammen, men det gør de ikke i dag. Du kan sagtens være medlem af en a-kasse uden at være medlem af en fagforening. Mange glemmer dog, hvilken funktion de hver især har, for det er ikke det samme. A-kassen udbetaler penge til dig under sygdom eller ledighed og sikrer din indkomst. Fagforeninger forhandler overenskomster og sørger for gode lønninger og arbejdsvilkår. Det er derfor en god ide at være medlem af begge dele, da de hver især har vigtige funktioner.

4.      Meld dig ind allerede i dag

En af tildelingsbetingelserne for at kunne modtage penge fra a-kassen er, at man har været medlem i ét år forinden behovet for understøttelse. Derfor skal du melde dig ind allerede i dag, således du er sikret understøttelse, hvis uheldet er ude. Der er yderligere to tildelingsbetingelser for at kunne modtage dagpenge. Disse indebærer, at du er jobparat og jobsøgende. At være jobparat indebærer, at du er i stand til at kunne varetage et arbejde og i teorien ville kunne starte i job, i morgen.

5.      Bliv medlem gratis, som studerende

De fleste studerende er ikke medlem af hverken en fagforening eller a-kasse under uddannelse, da der er en udbredt ide om, at det er meget dyrt. På en SU-ydelse er der i forvejen ikke mange midler at gøre godt med, men som studerende får du et gratis medlemskab. Det kræver blot, at du er under 30 år. Under uddannelsen tænker du sikkert sjældent på ledighed, men som nyuddannet uden erhvervserfaring indenfor dit område, er du langt fra sikret job efter endt uddannelse. Meld dig derfor ind i en a-kasse i dag, så du er sikret hjælp og vejledning, når du skal til at søge job.

Lignende artikler

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Close