Få inspiration til spændende sommerretter

Har du nogle livretter, som du simpelthen bare skal have, når det er sommer? Eller kunne du tænke dig at få inspiration til at forny nogle af de gamle klassikere? Så læs med her, og se om en ny livret venter dig denne sommer.

Sponsoreret indhold

Der er ikke mange, der ikke kan blive i godt humør af solskin og fuglefløjt. Forår og sommer inviterer til udendørs aktiviteter, og især skovture eller grillhygge er en fast bestanddel af de flestes somre. Det varme vejr giver også mulighed for at få friske råvarer, som ikke er tilgængelige om vinteren i Danmark. Mange har nogle sommerklassikere, som hører sig til på sommerhalvårets middagsbord, og selvom man som bekendt ikke skal ændre en opskrift der virker, så kan det være sjovt at prøve noget nyt alligevel. Her får du nogle sommeropskrifter, som du måske allerede kender, eller får lyst til at prøve.

Klassiske retter med et twist

En ret som finder vej til de fleste danskeres sommerbord er den velkendte kartoffelsalat. Danmark kan bryste sig af, at producere nogle af de bedste kartofler i verden, og kartofler er da også en fast bestanddel af mange danskeres kostpyramide året rundt. Nye kartofler er dog et kapitel for sig selv, og selvom de smager skønt når de bare er kogt (eventuelt serveret med smør, salt og persille), så bliver de absolut ikke dårligere i en kartoffelsalat. Har du lyst til at prøve en kartoffelsalat, som er mere nærende end den sædvanlige, og med en smag du måske ikke har prøvet før? Så er en kartoffelsalat med jordbær og quinoa et friskt og nærende alternativ, og næsten et måltid i sig selv.

Lav en almindelig kartoffelsalat som du plejer, men tilføj quinoa, tynde skiver af forårsløg, skiver af jordbær og frisk mynte, purløg og persille. Smuldr en smule fetaost ud over salaten og bland det rundt.

Sommermad er lig med grillmad

Sådan er det i hvert fald for mange om sommeren, og man kan stege det meste på en grill. Det er dog ofte en fordel, at man vælger retter, hvor man kan tilberede nogle af elementerne i forvejen. En ret der egner sig til dette, er krydrede svinespyd med speltsalat og friske hindbær, som er en let og frisk ret, hvor du kan lave det meste i forvejen.

Kog speltkernerne, og snit spidskålen helt fint. Bland det sammen i en skål og tilsæt små stykker avocado, hindbær og ristede mandler.

Rør hakket svinekød sammen med tomatpuré, sennep, krydderier (2 tsk. tørret oregano eller hvad du har lyst til) og salt og peber. Form aflange frikadeller af farsen og sæt dem på træspyd, som forinden er blevet gennemblødt i en skål vand.

Lav en dressing bestående af 1 spsk. sennep, 1 spsk. æblecidereddike, 1 spsk. ahornsirup eller flydende honning og 5 spsk. god olivenolie og smag til med salt og peber.

Alt dette kan gøres klar i god tid i forvejen, og mens de krydrede svinespyd steger på grillen, kan du passende vende dressingen i salaten.

Har du lyst til at forny andre sommerklassikere, så kast dig ud i det. Forår og sommer bugner af friske råvarer, og måske finder du selv på din nye sommerlivret.

Lignende artikler

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Close