En sund og næringsrig morgen: Løb dig en tur og spis skyr med granola fra Grød

Vi kender det alle sammen. Vækkeuret ringer, og klokken er kun seks. Aftenen forinden lokkede fjernsynet, og endnu et afsnit af yndlingsserien fik igen lov at vinde over en ekstra times søvn. De bedste tips til en god dag er at starte den på den bedst mulige måde. Derfor er der her en guide til, hvordan du kan få en sundere og gladere start på dagen.

Granola fra Grød eller jordbær fra haven?

Du kan toppe din morgenmad med alt, hvad hjertet begærer. Nogle kan bedst lide at toppe sin morgenmad med noget, der knaser lidt, og her er havregryn eller granola en god løsning. Granola kommer i mange varianter, men især denne lækre topping fra Grød er værd at bruge sine morgener på. Hvis du er mere til noget blødt ovenpå din skyr, så er bananer eller jordbær at anbefale.

Morgenmaden er dagens vigtigste måltid

Den sætning er jeg i hvert fald vokset op med. Men ikke alle mennesker kan få morgenmad ned som det første, når man vågner. Men hvis appetitten er der, så er det om at udnytte muligheden til at få sig en god og sund start på dagen. Du kan lave alt fra smoothies, grød eller skyr, og her er det blevet meget moderne at dekorere med diverse toppings. Det er kun fantasien, der sætter grænser, og hvad du kommer ovenpå din morgenmad er også det, der gør den flot og indbydende at se på.

Løb dig til mere energi

Hvis du er den aktive type eller har lyst til at blive det, så kan en løbetur fra morgenstunden gøre underværker for dig. Din energi i løbet af dagen bliver større, hvis løbeskoene allerede er blevet luftet fra morgenstunden. Så når du har spist din morgenmad, er det på med løbetøjet. Dit helbred og dit humør vil takke dig for det bagefter.

Morgen-yoga kan afstresse dig

Hvis du ligesom mange andre danskere har en meget travl hverdag, så kan det hjælpe dig at starte dagen ud med noget yoga, pilates eller andet udstrækning. Dette vil lindre nakkesmerterne fra nattesøvnen, men måske varme kroppen op, så du føler dig mere klar til dagens kommende ærinder.

En god start på dagen 

Vigtigst af alt, så handler det om, at du skal føle dig klar på dagen. Disse råd er kun ment som vejledende, så du må tage med dig, hvad du kan bruge og lade resten ligge. Og hvis du en morgen har lyst til at drikke den største kaffe i verden med ekstra fløde i og en croissant på siden mens du dovner den til lidt morgen-fjernsyn, så er det også okay. Alt handler om balance.

 

Lignende artikler

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Close