Det rigtige køkkenudstyr gør arbejdet for dig

Flere og flere får øjnene op passionen for madlavning og de utallige muligheder heri. Det er et univers fyldt med kreativitet og eksperimenter, som sætter dig og dine evner på prøve. Du skal dog ikke lade dig begrænse af dit nuværende køkkenudstyr. 

Køkkenudstyr efter dine evner 

Dine tanker er fyldt med nye og spændende opskrifter, og dine tænder løber i vand. Mulighederne er mange, men det kræver også det rigtige køkkenudstyr. Det behøver ikke koste en formue at være kok i ens eget hjem. Det kræver blot et kendskab til egenskaberne og råvarene for at finde det perfekte køkken udstyr, som gør arbejdet for dig.

Der findes uendeligt meget forskelligt køkkenudstyr, som alle har hver sine funktioner og begrænsninger. Det er ligeledes afhængigt af, om man arbejder indenfor det søde eller salte køkken. Specielt indenfor det salte køkken, så vil gode knive være essentielt til hakning og snitning af diverse råvarer.

En god kniv gør arbejdet for dig

I det professionelle køkken så er køkkenudstyr vigtig og specielt knivene. Der findes mange forskellige knivtyper og derfor også mange forskellige anvendelser. Tommelfingerreglen siger, at den rigtige kniv vil blive din forlænget arm i køkkenet. Det er dog ikke nødvendigt at have hver enkelt kniv i ens udvalg køkkenudstyr. Det handler blot om at have en kniv, som  man har kendskab til anvendelsen af sine råvare. Følgende er blandt andet knive, som er en fordel at have i ens køkken

  • Universalknive
  • Santokuknive
  • Nakirikniv

I de fleste køkkener vil man kunne finde en universalkniv. Den har ingen specifik anvendelse som andre. Den anvendes derfor både til skrælning, hakning, snitning og andre ting, som man ville kunne få brug for i ens madlavning. Det er lidt af en altmuligkniv, dog vil den heller ikke have nogen styrke inden for en specifik disciplin.

En santokukniv anvendes til præcisionsarbejde og hakkeopgave inden for kød, fisk og grønsager. Den har en flad klinge og en høj manøvredygtighed. Endvidere er kniven ofte lettere end en almindelig kniv. Det vil kunne give muligheden for hurtigere arbejde uden at anstrenge hånden eller håndleddet. Kniven stammer fra Japan men er i dag udbredt i store dele af den vestlige verden indenfor kokkefaget.

Nakiri kniven er en udbredt grøntsagskniv og kan kendes på dens rektangulære form. Det er en elegant kniv, som skal bruges med stor koncentration og præcision. En nakiri kniv kommer fra Japan og anses som en kvalitetskniv, som anvendes af passioneret og kvalitetsbevidste.

Dine råvarer fortjener det rigtige køkkenudstyr

Madlavning begynder med lækre og friske råvare, som fortjener den rigtige behandling. Naturen byder på utallige smagsrige oplevelser, som man slet ikke kan forestille sig. Der er mere ude i verden end blot pasta kødsovs og boller i karry.

Råvarer fortjener dog at blive behandlet med respekt og det rigtige køkkenudstyr. Hvis man vil have mest muligt ud af sin madlavning, så skal man tage et ekstra kig ind i ens køkkenskabe. I udvalget af køkkenudstyr skal man dog huske, at det ikke nødvendigvis er det dyreste, som er det bedste. Gennem den rigtige anvendelse vil man få det optimale ud af redskabet.

Lignende artikler

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Close