Champagne – det skal drikkes med stil
Betalt indhold.
Vi skåler som regel i drikken, når klokken slår midnat nytårsaften. Champagne er, som flere også har opdaget, yderst egnet til diverse festivitas hele året rundt. Og undgå nu at proppen flyver ud i rummet. Der findes ikke et større antiklimaks på en fancy middag end en tur på den lokale skadestue. Du kan låne penge til champagne og meget andet på kviklanet.dk.
Champagne er en videnskab
Franske forskere er kommet frem til, hvorfor netop champagne er så populært. Det skyldes primært dens charmerende bobler, der roligt men konstant siver op med overfladen. Efter at have teste den mousserende vin på alle tænkelige måder, kom forskerne frem til at boblerne opfanger vinens smags- og aromamolekyler efterhånden som de stiger op gennem glasset med champagne. En champagne med flere bobler i længere tid kan altså være ensbetydende med mere smag. Undersøgelsen kom også frem til at boblerne som regel har større betydning for champagnens smag end hvilken drue vinen kommer fra.
Hold boblerne i live
Et af de største udfordringer ved at servere champagne er, at boblerne ofte hurtigt fiser ud af flasken. Så står man tilbage med noget der minder meget om en almindelig hvidvin i en smart flaske. Men bare rolig, der er flere ting du kan gøre for at gang i boblerne, og dermed aftenens stemning. Forbered dig selv ved at stille flasken i køleskabet i et par timer før den skal drikkes. Den skal gerne være nær køleskabets temperatur. En nedkølet champagne har nemlig en tendens til at holde bedre på boblerne. Desuden bør du skænke drikken i høje slanke glas frem for mere flade af slagsen. For det første er de nemmere at drikke af. For det andet får de champagnen til at boble i længere tid, især hvis bunden lige over stilken på glasset er en smule bredere end åbningen i toppen.