Brownies
Ingredienser
- 1,5 dl. Hvedemel
- 3 dl. Sukker
- 2 Æg
- 1,5 tsk. Vaniljesukker
- 100 gram Smør
- 4 spsk. Kakao
- 1 Knivspids Salt
- 100 gram Hasselnødder (Dette er valgfrit)
- Rasp
Personer: personer
Instruktioner
- Til denne opskrift skal du bruge en bageform ca. 26x18 cm
2 skåle
1 gryde
1 si - Smelt smørret i en gryde. Lad det derefter køle af mens du hoppe videre til næste punkt.
- Hvis du bruger hasselnødder, så hak disse groft og kom dem ned i samme gryde hvor smørret er i gang med at afkøle.
- Rør æg og sukker sammen i en skål.
- I en anden skål kommer du mel, vaniljesukker, kakao og salt i. Rør det godt rundt.
Nu skal alt indholdet gennem en si og ned i æggeblanding fra før. - Når smørret er kølet af, hælder du det op sammen med hasselnødderne til de resterende ingredienser som allerede er blandet. Rør godt rundt i blandingen til du har en ensformig masse.
- Smør en bageform hvorefter du kommer rasp i bunden af bageformen. Alt det overskydende rasp der ikke sidder fast i smørret tømmer du ud ved at vender bageformen på hovedet over vasken eller skraldespanden.
- Kom browniedejen i bageformen her og der. Når den kommer i ovnen vil varmen være med til at fordele dejen som den skal.
- Brownien skal bages ved 175 grader i ca. 30 minutter.
Tip 1: Pas på ikke at give den for meget, du ricikerer bare at den bliver alt for tør.
Tip 2: Browenien har fået nok når stikker en tandstik/tændstik eller trikkepind ned i den og den stadig har lidt dej klæbende til sig. - Giv brownien ca. 10-15 min at køle af i før du begynder at skære i den.