3 populære spisevaner – lær at forstå de mest moderne måder at spise på

Sponsoreret.

Vegetar, fleksitar og pescetar. Sensekost, juicekur, Atkins og 5:2. Spis efter din blodtype, dit stofskifte eller dit stjernetegn. Der findes et hav af måder at spise på, og imens nogle sværger til veganerlivet, spiser andre efter paleo diæten, imens nogle tredje forsørger at sænke deres kolesterol gennem kosten. Vi lever alle forskelligt, og det kan være lidt af en jungle at finde rundt i de mange spisevaner. Derfor præsenterer jeg dig i denne artikel for 3 af de mest populære måder at spise på lige nu.

Vegetar

Flere og flere forsøger i dag at undgå animalske produkter som kød, mælk, æg og fisk, både på grund af dyrevelfærd og af hensynet til klimaet, som vi efterhånden har lært, belastes meget af vores dyreopdræt. Folk, der vælger at leve sådan, kaldes vegetarer, og hos dem er grøntsager, frugt, nødder og korn hovedingredienserne i kosten.

Vegetarer spiser hverken kød, fjerkræ, fisk eller skaldyr, og nogle vegetarer forsøger helt at undgå alle former for mejeriprodukter og æg, mens andre vegetarer spiser det engang imellem. Da vegetarernes kost er plantebaseret, er bønner, linser og bælgfrugter meget vigtige, da de udgør kilden til det protein, som vegetarerne ikke får fra kød. Du kan finde bogen Vegetar af Ditte Ingemann på app’en Bookmate, hvis du har lyst til at vide mere om livet som vegetar og ønsker at prøve kræfter med forskellige vegetariske opskrifter.

5:2

Mange bruger 5:2 til at tabe sig, imens andre bruger det som en måde til at mærke efter, hvad kroppen har brug for. 5:2 går ud på, at man 5 dage om ugen spiser, som man plejer, imens man 2 dage om ugen faster og kun indtager meget få kalorier. Det gode ved denne måde at spise på er, at hvis du ønsker at tabe dig, kan du stadig deltage i de sociale sammenhænge, du plejer, og du behøver aldrig at sige nej til noget, fordi du nemt kan planlægge dine fastedage uden for de sociale arrangementer. Hvis du har lyst til at prøve 5:2 af, kan du finde bogen Sund Og Slank Med 5:2 eller SUPER 5:2 af Louise Bruun hos Bookmate.

Stofskifte

Træthed, manglende overskud, bedrøvelse, glemsomhed, vægtproblemer, ømme muskler og koncentrationsbesvær kan alle være symptomer på, at ens stofskiftet er i ubalance. Nogle mennesker mener, at man kan gøre meget selv for at få styr på sit stofskifte, blandt andet ved at spise på en særlig måde. Bogen Få Styr På Dit Stofskifte af Else Marie Juhl Thomsen og Inger Mann Forbes giver læseren otte trin til igen at få energi og overskud i hverdagen. Du kan finde bogen hos Bookmate.

Lignende artikler

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Close