Kylling i rød karry
Ingredienser
- 500 gram Kyllingefilet (uden skind eller ben)
- 1 dl. Hvedemel
- 1 dl. Jordnøddeolie
- 1½ spsk, Rød karrypasta
- 4 dl. Kokosmælk (en stor dåse)
- 1½ spsk. Jordnøddesmør
- 1 spsk. Fiskesauce
- 1 Rød chilipeber
- Salt og peber
- Til pynt: evt. Friske kokosflager.
Personer: personer
Instruktioner
- Kyllingekødet skæres i mindre stykker og vendes i melet. Ryst det overskydende mel af.
- En wok eller en højkantet pande (alternativt en gryde) varmes op, og jordnøddeolien hældes på. Olien skal være rygende varm, inden kyllingestykkerne lægges på panden. De steges gyldne, mens du rører godt i dem. Fortsæt i ca. 3 – 4 minutter.
- Tag det stegte kød op med en hulske, så olien kan løbe af. Læg det et sted, hvor det kan holde sig varmt under et låg.
- Hvis der er overskydende olie på panden, hældes det fra, og panden tørres godt af med et stykke køkkenrullepapir.
- Varm panden op igen, og hæld karrypastaen på. Lad pastaen syde i omkring 30 sekunder.
- Jordnøddesmør og kokosmælk tilsættes, og det blandes godt på panden. Rør godt rundt, indtil det begynder at småkoge. Chilien og fiskesaucen tilsættes, og du rører fortsat rundt i det i omtrent 2 – 3 minutter.
- Så lægges kyllingestykkerne tilbage i saucen, og lad nu blandingen simre i cirka 3 minutter, så bør kødet være gennemvarmt.
- Til sidst smages til med salt og peber, og du kan eventuelt drysse friske kokosflager over. Så er retten klar til servering.
- Server løse ris til. Vælg den type løse ris, som du har lyst til. Denne ret går fint til dem alle.