Varm kartoffelsalat
Ingredienser
- 1000 gram Kogte, kolde kartofler
- 600 gram Løg
- 50 gram Smør
- 1½ dl. Eddike
- 150 gram Sukker
- 1 dl. Vand
- ½ dl. Piskefløde
- Salt og peber
Personer: personer
Instruktioner
- Start altid med at vaske hænder og sørg for at finde alle ingredienser frem, inden du går i gang.
- Kom smørret i en tykbundet gryde eller stegegryde og lad det smelte over middelhøj varme.
- Pil løget og skær det i skiver eller tern, medens du venter på at smørret smelter - pas på at det ikke får farve.
- Kom løget i gryden og lad det simre over svag varme i ca. 10 minutter. Vær opmærksom på at det ikke må blive brunt, så hold øje og skru ned for blusset, hvis nødvendigt.
- Nu skal eddike, sukker og vand kommes ved det forsigtigt svitsede løg.
- Rør rundt og giv blandingen et godt opkog.
- Medens blandingen simrer på komfuret, skal de kogte, kolde kartofler skæres ud i tern eller grove stykker, som du helst vil have dem i din salat.
- Så skal kartoffelstykkerne ned i gryden. Skru ned på lav varme, og lad det hele simre i ca. 10 minutter.
- Nu skal fløden i. Vurder selv om der skal lidt eller meget i. Den halve dl. er vejledende.
- Smag din varme kartoffelsalat til med salt og peber. Drys den evt. med frisk persille lige før servering.
- Endelig er kartoffelsalaten klar til at spises! Server den evt. som tilbehør til en portion kogte eller stegte pølser.
Velbekomme!