Varm kartoffelsalat

Varm kartoffelsalat
Varm kartoffelsalat
Stem: 1
Bedømmelse: 5
Dig:
Bedøm denne opskrift
Print Opskrift
    Personer Forberedelse
    4 personer 10 minutter
    Tilberedning
    20 minutter
    Personer Forberedelse
    4 personer 10 minutter
    Tilberedning
    20 minutter
    Varm kartoffelsalat
    Varm kartoffelsalat
    Stem: 1
    Bedømmelse: 5
    Dig:
    Bedøm denne opskrift
    Print Opskrift
      Personer Forberedelse
      4 personer 10 minutter
      Tilberedning
      20 minutter
      Personer Forberedelse
      4 personer 10 minutter
      Tilberedning
      20 minutter
      Ingredienser
      • 1000 gram Kogte, kolde kartofler
      • 600 gram Løg
      • 50 gram Smør
      • dl. Eddike
      • 150 gram Sukker
      • 1 dl. Vand
      • ½ dl. Piskefløde
      • Salt og peber
      Personer: personer
      Instruktioner
      1. Start altid med at vaske hænder og sørg for at finde alle ingredienser frem, inden du går i gang.
      2. Kom smørret i en tykbundet gryde eller stegegryde og lad det smelte over middelhøj varme.
      3. Pil løget og skær det i skiver eller tern, medens du venter på at smørret smelter - pas på at det ikke får farve.
      4. Kom løget i gryden og lad det simre over svag varme i ca. 10 minutter. Vær opmærksom på at det ikke må blive brunt, så hold øje og skru ned for blusset, hvis nødvendigt.
      5. Nu skal eddike, sukker og vand kommes ved det forsigtigt svitsede løg.
      6. Rør rundt og giv blandingen et godt opkog.
      7. Medens blandingen simrer på komfuret, skal de kogte, kolde kartofler skæres ud i tern eller grove stykker, som du helst vil have dem i din salat.
      8. Så skal kartoffelstykkerne ned i gryden. Skru ned på lav varme, og lad det hele simre i ca. 10 minutter.
      9. Nu skal fløden i. Vurder selv om der skal lidt eller meget i. Den halve dl. er vejledende.
      10. Smag din varme kartoffelsalat til med salt og peber. Drys den evt. med frisk persille lige før servering.
      11. Endelig er kartoffelsalaten klar til at spises! Server den evt. som tilbehør til en portion kogte eller stegte pølser.

        Velbekomme!

      Skriv et svar

      Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

      Close