Hasselback kartofler
Ingredienser
- 800 gram Kartofler
- 50 gram Smeltet smør - hvidløgssmør kan også bruges for ekstra smag.
- 2 tsk. Salt
- 1 kvist Rosmarin - Timian kan også bruges.
Personer: personer
Instruktioner
- Tænd for din ovn og sæt den på 200 grader varmluft.
- Skræl og skyl kartoflerne så de er klar til at skære i. Du kan eventuelt tage lidt af bunden på kartoflerne så de bliver mere stabile når du skal skære i dem!
- Brug en skarp kniv og skær ca. ¾ dele gennem kartoflen. Det er vigtigt at du ikke skære hele vejen igennem.
- Fat et ildfast fad og læg kartoflerne op i. Nu smører du dem med smeltet smør. Dette kan du også gøre et par gange under selve bagningen, da dette vil give et bedre slutresultat.
- Drys med salt og kom også rosmarin på.
- Sæt det ildfast fad med kartoflerne i ovnen som nu er forvarmet og giv dem cirka. 60 minutters tid.
- Hvis kartoflerne bliver hurtigt brune, så er det en god ide at skrue lidt ned for varmen.