Tunmousse med smør
Ingredienser
Ingredienser
- 3 ds. Tun i olie, konserves
- 200 gram Smør
- 1 dl. Cheasy fraiche 9%
- 1 tsk. Citronsaft, friskpresset
- ½ tsk. Salt
- Friskkværnet peber
Til servering
- Iceberg salat
- Cherrytomater
- Agurk
- Brøndkarse
- Ristet brød eller flutes
Personer: personer
Instruktioner
- Begynd altid med at vaske hænder, og find alle ingredienser frem inden du går i gang med madlavningen. Smørret skal gerne være stuetempereret, så tag det frem i god tid.
- Find en god skål i passende størrelse til at blande ingredienserne til tunmoussen.
- Nu skal du åbne dåserne med tun i olie. Pas rigtig godt på, så det ikke sprøjter olie op på dit tøj. Sæt evt. dåserne nede i vasken medens du trækker lågene op.
- Hæld nu olien fra tunen, gerne i skraldespanden, så vil dit afløb takke dig.
- Mos tunen med en gaffel, eller brug elpisker. Pas på at det ikke sprøjter. Tun dufter dejligt, men ikke når det sidder i tøjet.
- Kom smørret ned til fisken sammen med creme fraichen og rør det hele godt sammen.
- Tilsæt den friskpressede citronsaft, salt og peber.
- Rør nu hele herligheden sammen og vurder om der skal tilsættes mere salt eller peber.
- Find den form frem, som du vil lave tunmoussen i.
- Skyl formen med koldt vand, for at den færdige mousse nemmere slipper formen, når den skal vendes ud.
- Nu skal du væbne dig med tålmodighed, hvis din tunmousse skal blive rigtig god, da den helst skal hvile i køleskabet i mindst 12 timer.
- Og så til det sjoveste! Find et pænt serveringsfad i passende størrelse, for nu skal tunmoussen anrettes.
- Skyl iceberg salaten og skær den i strimler.
- Start så med at lægge en bund af den strimlede iceberg salat på serveringsfadet.
- Vend tunmoussen ud på en tallerken og skær den i skiver. Anret disse ovenpå salaten.
- Gør anretningen endnu mere appetitlig ved at pynte med halve cherrytomater, agurk i skiver samt brøndkarse.
Voilá, bon appetit!