Tunmousse med smør

Tunmousse med smør
Tunmousse med smør
Stem: 1
Bedømmelse: 5
Dig:
Bedøm denne opskrift
Print Opskrift
    Personer Forberedelse
    8 personer 20 minutter
    Tilberedning
    10 minutter
    Personer Forberedelse
    8 personer 20 minutter
    Tilberedning
    10 minutter
    Tunmousse med smør
    Tunmousse med smør
    Stem: 1
    Bedømmelse: 5
    Dig:
    Bedøm denne opskrift
    Print Opskrift
      Personer Forberedelse
      8 personer 20 minutter
      Tilberedning
      10 minutter
      Personer Forberedelse
      8 personer 20 minutter
      Tilberedning
      10 minutter
      Ingredienser
      Ingredienser
      • 3 ds. Tun i olie, konserves
      • 200 gram Smør
      • 1 dl. Cheasy fraiche 9%
      • 1 tsk. Citronsaft, friskpresset
      • ½ tsk. Salt
      • Friskkværnet peber
      Til servering
      • Iceberg salat
      • Cherrytomater
      • Agurk
      • Brøndkarse
      • Ristet brød eller flutes
      Personer: personer
      Instruktioner
      1. Begynd altid med at vaske hænder, og find alle ingredienser frem inden du går i gang med madlavningen. Smørret skal gerne være stuetempereret, så tag det frem i god tid.
      2. Find en god skål i passende størrelse til at blande ingredienserne til tunmoussen.
      3. Nu skal du åbne dåserne med tun i olie. Pas rigtig godt på, så det ikke sprøjter olie op på dit tøj. Sæt evt. dåserne nede i vasken medens du trækker lågene op.
      4. Hæld nu olien fra tunen, gerne i skraldespanden, så vil dit afløb takke dig.
      5. Mos tunen med en gaffel, eller brug elpisker. Pas på at det ikke sprøjter. Tun dufter dejligt, men ikke når det sidder i tøjet.
      6. Kom smørret ned til fisken sammen med creme fraichen og rør det hele godt sammen.
      7. Tilsæt den friskpressede citronsaft, salt og peber.
      8. Rør nu hele herligheden sammen og vurder om der skal tilsættes mere salt eller peber.
      9. Find den form frem, som du vil lave tunmoussen i.
      10. Skyl formen med koldt vand, for at den færdige mousse nemmere slipper formen, når den skal vendes ud.
      11. Nu skal du væbne dig med tålmodighed, hvis din tunmousse skal blive rigtig god, da den helst skal hvile i køleskabet i mindst 12 timer.
      12. Og så til det sjoveste! Find et pænt serveringsfad i passende størrelse, for nu skal tunmoussen anrettes.
      13. Skyl iceberg salaten og skær den i strimler.
      14. Start så med at lægge en bund af den strimlede iceberg salat på serveringsfadet.
      15. Vend tunmoussen ud på en tallerken og skær den i skiver. Anret disse ovenpå salaten.
      16. Gør anretningen endnu mere appetitlig ved at pynte med halve cherrytomater, agurk i skiver samt brøndkarse.

        Voilá, bon appetit!

      Skriv et svar

      Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

      Close