Flæskesteg med sprød svær

FlæskestegFlæskesteg er noget kun de færreste der kan sige nej til. En sprød svær lidt sovs og kartofler til og så er der planlagt til fantastisk fest af en festmiddag. Nogle gange kan man godt komme ud for en gummiagtig svær, det kommer du dog ikke til med denne opskrift. Opskriften er tilpasset sådan at flæskestegen vil være saftig og sværen sprødt som aldrig før. Husk at læse hele opskrift før du kaster dig ud i den og følg den nøje, så kan det ikke gå galt.

Flæskesteg
Flæskesteg med sprød svær
Stem: 1
Bedømmelse: 5
Dig:
Bedøm denne opskrift
Print Opskrift
    Personer Forberedelse
    10 Personer 15 min
    Tilberedning
    1 timer
    Personer Forberedelse
    10 Personer 15 min
    Tilberedning
    1 timer
    Flæskesteg
    Flæskesteg med sprød svær
    Stem: 1
    Bedømmelse: 5
    Dig:
    Bedøm denne opskrift
    Print Opskrift
      Personer Forberedelse
      10 Personer 15 min
      Tilberedning
      1 timer
      Personer Forberedelse
      10 Personer 15 min
      Tilberedning
      1 timer
      Ingredienser
      • 2 kg Svinekam
      • 6-8 Laurbærblade
      • 2 spsk. Salt
      • 0,5 stk. Allehånde
      • Peber
      Personer: Personer
      Instruktioner
      1. Start med at tænde for ovnen og forvarm den til 230C alm. ovn.
      2. Mens ovnen varmer op til de 230 grader, Ridser du stegen helt ned til kødet. Med ca. 1/2 cm brede svær.
      3. Sæt nu en kedel over med vand til kogning.
        Find en bradepande frem og læg stegen med sværen nedad.
        Held nu det kogende vand i bradepanden med steget.
        Herefter kommer du bradepanden med stegen og vandet ind i ovnen i ca. 20 min.
      4. Tag bradepanden ud af ovnen og hæld vandet fra i en skål som du senere kan bruge til sovsen.
      5. Gnid saltet ind i sværen også ned mellem sværene.
      6. Selve kødet gnides ind i salt, peber og allehånde.
      7. Kom laurbærbladene ned mellem sværene.
      8. Bradepanden med flæskestegen skal ind i ovnen igen i 30 min, samme temperatur fra før. Husk på at sværen nu skal være opad.
      9. Efter de 30 min, skal du tage stegen ud og stille på bordet utildækket i ca. 15 min. Sæt nu ovntemperaturen ned til 160 grader.
      10. Efter 15 min hviletid. Sætter du steget ind i ovnen igen, husk at det skal være ved 160 grader denne gang. Her skal den være i 30 min.
      11. Centertemperaturen af steget skal vise mellem 65-70 grader. Er den under så giv den mere tid i ovnen.
      12. Brug derefter 5 min på grill så sværene bliver ekstra sprøde.
      13. Held nu fedtet fra og svøb selve stegen ind i folie. Selve sværen skal være frit. Tildækker du den der, vil sværen bliver blødt og gummiagtig. Så det er kun steget du skal have folie på. Giv den ca. 20 min hviletid.
      14. Ser den ikke ud til at være helt færdig, så er det tilladt at give den en omgang med under grill funktionen i din ovn.
      15. Skær nu steget i ønskede skiver og server.

        Velbekomme.
      Opskrift noter

      Er du klar til den store julemiddag eller måske er det lige præcis en flæskesteg du har lyst til midt i juni måned? Bare rolig du kan bruge vores opskrift uanset årstiden.

      Denne opskrift giver dig en nem og hurtig måde at opnår en dejlig saftig flæskesteg med en sprød svær som du og dine gæster kan nyde. Det eneste du skal bruge af køkkenremedier er en bradepande, en ovn og en elkedel. Det er let som en leg vil nogle påstå og vi give dem ret. Du er mere end velkommen til at skrive hvordan det gik dig i kommentarfeltet forneden.

      Hvor lang tid skal en flæskesteg have?
      Der er flere forskellige metoder hvorpå man kan tilberede en flæskesteg. Her kommer det an på temperaturen i ovnen, hvilken slags ovn det er samt hvor står selve flæskestegen er. Hvis du følger vores opskrift, så kan du ikke gå galt i byen.

      Hvor mange grader skal en flæskesteg være?
      Tommelfinger regel er omkring 70 grader. Dette er igen noget der varierer fra opskrift til opskrift. Det er dog ved 70 grader i centrum at man siger steget er gennemstegt.

      Hvor meget flæskesteg pr. person?
      Kommer helt an på hvor meget de kan spise, hvis du også har kartofler, en rig sovs, rødkål til så skal der selvfølgelig mindre steg til. Men ca. 200-250 gram pr. person.

      Hvad koster flæskesteg?
      2kg koster ca. 80kr De kan dog sagtens fås billigere på tilbud men også dyrere.

      Hvordan laver man flæskesteg med sprød svær?
      Følg opskriften her så finde du ud af det. Det kommer helt an på hvilken opskrift du følger, der er flere forskellige metoder man kan opnå en dejlig sprød svær på. Nogle foretrækker en metoder frem for andre osv. Undersøg forskellige opskrifter og prøv dig frem.

      Her vil Claus Holm vise metoden han tilbereder en flæskesteg.

      Videoen er produceret og uploadet af SuperBrugsen

      Lignende artikler

      Skriv et svar

      Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

      Close