Burgerboller
Hjemmelavede burgerboller smager altså bedst. Her er opskriften jeg altid vender tilbage til når familien skal have en burgerdag. Opskriften her er en af de fedtfattige versioner og jeg kan fortælle dig at den bare smager fantastisk.
Opskriften her kræver ikke så meget af dig som kok og guider dig hele vejen fra din spæde start i forhold til ingredienser til du står færdig med burgerboller du altid vil bruge fremover.
Har du børn så er de også aldeles familieværnlige, ment på den måde at de kan fryses ned så du altid har nogle klar ved hånden. Inkluder dine børn i madlavningen og de vil elske dig for det.
- 550 gram Hvedemel
- 100 gram Fuldkornshvedemel
- 100 gram Grahamsmel
- 25 gram Sesamfrø
- 25 gram Gær
- 5 dl. Vand
- 1 spsk. Sukker
- 1 tsk. Salt
- Opløs gæren i 5 dl. lunken vand.
- Find en skål og kom, alle de tørre ingredienser i: hvedemel, fuldkornshvedemel, grahamsmel, sesamfrø, sukke og salt i. Bland det godt rundt så alle ingredienserne er jævnt fordelt.
- Tilsæt vand lidt ad gangen mens du rører rundt i blandingen.
- Når alt vandet er brugt skal dejen æltes godt.
- Dejen skal hæve i ca. 1 times tid.
- Del dejen i 8 stykker eller så mange boller som du nu vil have og tryk dem lidt. Tip: Husk på jo flere stykker du deler dejen i desto mindre bliver bollerne.
- Mens bollerne hæver igen i ca. 30 minutter skal du forvarme ovnen på 180 °C alm. ovn.
- Pensel bollerne med mælk og smæk dem ind i midten af ovnen på de 180 °C alm. ovn i ca. 16-18 minutter.
Her er hvad du skal vide om hjemmelavede burgerboller
Med denne opskrift kan du forvente nogle luftige og lette boller, der ikke kun smager godt men også er enormt mættende.
Har du børn hjemme så er det nemlig denne opskrift du skal bruge. Først og fremmest kan dejen her fryses ned, dvs. at du altid har dej klar til at blive bagt hvis du skulle have brug for det. Desuden kan denne burgerbolle dej også bruges til andet end burgerboller. Del den op i mindre portioner, og så har du små miniboller som madpakke til børnene. Ruller du den ud har du en dejlig flute efter 17 minutter. Her er det kun fantasien der sætter grænser.
Krydderier og tilføjelser af andre ingredienser er ikke forbudt. Man kan virkelig få noget lækkert brød bare man har lysten til eksperimenterer lidt. God fornøjelse!
Spørgsmål vedrørende burgerboller
- Kan man fryse burgerboller?
Det er ikke alle børgerboller der kan tåle frost, men så er det godt at denne opskrift giver dig nogle der kan. Ja disse burgerboller kan sagtens tåle at komme på frost. Her kan de holde sig i ca. 1-2 måneder. - Kan man lave burgerboller dagen før?
Det skulle der ikke være nogen problemer i. Personligt kan jeg bedst lide dem når de friske og varme. Men du kan sagtens bruge dem næste dag. Du kan også som skrevet foroven komme dem i fryseren hvis du har lavet for mange. - Hvordan laver man burgerboller?
Der findes utrolig mange forskellige opskrifter på burgerboller, nogle mere avanceret og hemmelige end andre. Ment på den måde at de store fastfoodkæder laver deres burgerboller på en bestemt måde hvorpå de ikke ønsker at dele opskriften med andre. Men ja der findes forskellige opskrifter og det samme gælder fremgangprocesser, nogle tager ingen tid mens andre tager utrolig lang tid at lave. Her gælder det selvfølgelig om at finde en balance mellem ønske, tid og smag. Hvis du scroller ned, vil du kunne se en videoopskrift på burgerboller der bliver fremstillet på en hel anden måde, de ser dog helt fantastiske ud, men de tager også sin tid.
Videoopskrift på burgerboller
Jeg ved at mange leder efter den perfekte burgerbolle opskrift. Nu behøver du ikke at lede mere, her er den perfekte opskrift på de perfekte burgerboller. En ting du lige skal have i mængde og det er at det tage noget længere tid. Men slutresultatet bliver også helt fantastisk. Se videoen igennem før du kaster dig ud i det.
Videoen er produceret af Just One Bite, Please og er på engelsk.