Burgerboller
Burgerboller
Burgerboller
Burgerboller
    Personer Forberedelse
    4personer 10minutter
    Tilberedning Ventetid
    20minutter 90minutter
    Personer Forberedelse
    4personer 10minutter
    Tilberedning Ventetid
    20minutter 90minutter
    Ingredienser
    • 550gram Hvedemel
    • 100gram Fuldkornshvedemel
    • 100gram Grahamsmel
    • 25gram Sesamfrø
    • 25gram Gær
    • 5dl. Vand
    • 1spsk. Sukker
    • 1tsk. Salt
    Instruktioner
    1. Opløs gæren i 5 dl. lunken vand.
    2. Find en skål og kom, alle de tørre ingredienser i: hvedemel, fuldkornshvedemel, grahamsmel, sesamfrø, sukke og salt i. Bland det godt rundt så alle ingredienserne er jævnt fordelt.
    3. Tilsæt vand lidt ad gangen mens du rører rundt i blandingen.
    4. Når alt vandet er brugt skal dejen æltes godt.
    5. Dejen skal hæve i ca. 1 times tid.
    6. Del dejen i 8 stykker eller så mange boller som du nu vil have og tryk dem lidt. Tip: Husk på jo flere stykker du deler dejen i desto mindre bliver bollerne.
    7. Mens bollerne hæver igen i ca. 30 minutter skal du forvarme ovnen på 180 °C alm. ovn.
    8. Pensel bollerne med mælk og smæk dem ind i midten af ovnen på de 180 °C alm. ovn i ca. 16-18 minutter.