Udvid køkkenudstyret med den lækreste wokpande

Sponsoreret indhold:

Elsker du det asiatiske køkken, og sætter du en dyd i at prøve forskellige typer af mad af? Så er det også med at have udstyret i orden. Det kan tælle rigtig mange forskellige ting, og der er naturligvis forskel på, hvilken type af køkkenudstyr, man hver især foretrækker at have i sit køkken.

For en, der godt kan lide asiatisk mad, er en wokpande dog stort set uundværlig. En wokpande er lavet således, at hele panden bliver varmet op og kan bruges. Modsat en almindelig pande er der her blot en lille bund, men wokkens store, kurvede kanter fungerer ligeså godt til at stege indholdet.

Desuden kan wokpander fås både i aluminium, rustfrit stål og støbejern. Støbejern er her nok det materiale, der skiller sig mest ud, og det kræver da også, at man virkelig ved, hvordan man bruger støbejern i madlavningen. Hvis det allerede er noget, du har arbejdet med, for eksempel i dine almindelige gryder, vil du måske også sætte stor pris på at have en wokpande i støbejern.

Skru ikke ned for varmen

Noget af det, der virkelig er vigtigt, når man laver mad i en wokpande, er, at man har styr på at skrue nok op for varmen. Det kan virke helt skørt, men der er virkelig brug for at riste ting ved høj varme, når man varmer på en wok.

I de asiatiske køkkener er det ikke unormalt at se, at der arbejdes over åben ild. Det er måske ikke noget, du lige har mulighed for at gøre i hjemmet, og derfor er det da også ekstra vigtigt, at du sørger for, at panden virkelig er gennemvarm, før du tilføjer dine ingredienser.

De wokpander, du kan købe herhjemme, er til gengæld lavet, så de i de fleste tilfælde også kan bruges på en induktionskogeplade. Det giver dig lidt større frihed til at lave den mad, du gerne vil, selvom du har et nyt køkken, der måske ikke er lavet helt på samme måde, som wokken reelt set er tiltænkt. Du kan således stadigvæk godt få rigtig mange lækre retter ud af det – Det handler bare om at sætte sig ind i tingene.

Mange forskellige opskrifter

Det er kun fantasien, der sætter grænser for, hvad man kan lave i en wok. For grundlæggende kan alt, der har godt af at blive svitset, tilberedes i en wok. Du kan lave de lækreste retter med kød og/eller grøntsager, der kan tilsættes alle former for krydderier i en wokpande, og du kan altid eksperimentere med det, du tilsætter, efterhånden som du prøver forskellige ting af. Det gør også, at du på sigt måske knapt nok behøver opskrifter – Tingene kommer måske tværtimod til at køre fuldstændig af sig selv.

På den måde kan wokpanden faktisk vise sig som et redskab i køkkenet, der kan sørge for, at du kan tilberede mad på ganske kort tid. Når du kommer hjem fra en lang dag på arbejdet, er det meget naturligt, at du er træt og måske mest af alt har lyst til at sætte dig på sofaen. Men ved hurtigt at få snittet nogle grøntsager og skåret noget kød i mindre stykker, kan du på få minutter få tilberedt maden og virkelig gjort den lækker. Så handler det bare om at få kogt nogle ris eller nudler – Så er der serveret.

Gennemgå udstyret i dit køkken

Én ting er, at du har fået kigget nogle af de mange forskellige wokpander, der er, igennem. Du har måske også valgt en, du gerne vil investere i. Du kan med fordel vælge en med et ordentligt låg eller tilmed en rist, så du kan tilberede mange andre ting; også ting der har godt af at stå og simre.

Når du allerede er i gang med at opdatere arsenalet i køkkenet, kan du jo passende samtidig kigge på, om der er andre ting, du også godt kunne tænke dig. Måske det er noget, der skal på en ønskeliste? Måske det er noget, du gerne selv vil investere i allerede nu? Det rette udstyr kan være med til at gøre oplevelsen i køkkenet sjovere, så du glæder dig til at gå i køkkenet frem for at se det som en ærgerlig pligt, der skal overstås.

Lignende artikler

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Close