Svampet chokoladekage
Svampet chokoladekage
Svampet chokoladekage
Svampet chokoladekage
    Personer Forberedelse
    8personer 15minutter
    Tilberedning
    30minutter
    Personer Forberedelse
    8personer 15minutter
    Tilberedning
    30minutter
    Ingredienser
    Kage
    • 200gram Hvedemel
    • 125gram Flormelis
    • 3 Æggehvide
    • 3spsk. Kakao
    • 2tsk. Bagepulver
    • 1,25dl. Olie
    • 1tsk. Vanillesukker
    • 1dl. Sødmælk
    • 1tsk. Salt
    Fyld
    • 150gram Flormelis
    • 2spsk. Kakao
    • 1/2dl. Sødmælk
    • 1/4dl. Olie
    • 1tsk. Vanillesukker
    • 50gram Smør
    Instruktioner
    Kage
    1. Forvarm ovenen til 185 grader C. alm. ovn.
    2. Mens ovenen er ved at varme op gøre du følgende:
      Sigt mel, bagepulver, flormelis, salt, vanillesukker samt kakao sammen i en skål.
    3. Kom derefter olie og mælk i og rør det godt sammen.
    4. Stift pisk æggehviderne og vend dem forsigtig i.
    5. Kom dejen i en smurt springform og bag den midt i ovnen i ca. 30 minutter.
    Fyld
    1. Rør flormelis, mælk, kakao og olie sammen, bring det i kog i ca. 1 minuts tid.
    2. Afkøles derefter til håndvarme under omrøring.
    3. Rør nu vanillesukker og smør i til du har en ensartet masse.
    4. Den færdigbagte kage skæres midtover vandret hvor halvdelen af fyldet smøres på.
    5. Den anden halvdelen af fyldet smører du på overfladen af kagen.
    Opskrift noter

    En chokoladekage til at prale med

    Lad mig sige det på denne måde, hvis der er noget man er god til. Så gør det ikke noget at man viser sig selv lidt frem, ellers er der jo intet ved det. Her har du en opskrift der kommer til at gøre dig til en super kok/bager kaldt det hvad du vil i køkkenet.

    Leder du efter en klassisk opskrift så har vi også denne chokoladekage

    Opskriften her er utrolig nem at følge og kræver ikke de store evner i et køkken. Følger opskriften punkt for punkt vil resultatet og vise sig en lille bid af himlen. Denne kage er ikke til at holde for sig selv, man kan hvis man vil kalde den for en ”se hvad jeg kan, kage”. Næste gang du har fødselsdag og skal tage kage med på arbejdet, elles måske en af dine børn der gerne vil dele ud i klassen. Så er opskriften her den rigtig at gå med. Den lækre, luftige og svampen kage med den søde og krystalliseret fyld der smelter i munden på en, er en oplevelse i sig selv.

    Kagen kan holde sig ca. en uges tid i køleskabet. Det er dog sådan at jo længere tid den befinder sig i afkølet forhold desto mere vil den falde sammen, og kagen vil derfor heller være så luftig som frisk. Personligt har jeg intet i mod det, jeg eeelsker kolde ting, derfor er en kold chokoladekage for mig intet problem. Men sådan er vi jo alle forskellige.

    Tips og servering

    Kagen i sig selve er svampet og luftig, selve fyldet kan være lidt tungt for nogle mennesker. Derfor forslår jeg at man servere denne med en god portion cremefraiche og eventuelt friske bær da de kan give en dejlig og varierende syrlighed til den allerede søde kage.