Æggekage med kartofler
Æggekage med kartofler
Æggekage med kartofler
Æggekage med kartofler
    Personer Forberedelse
    4personer 20minutter
    Tilberedning
    25minutter
    Personer Forberedelse
    4personer 20minutter
    Tilberedning
    25minutter
    Ingredienser
    • Ca. 7 Kogte kolde kartofler
    • 6 Æg
    • 200gram Bacon i skiver
    • 1 Løg
    • 100gram Smør
    • spsk. Hvedemel
    • dl. Mælk
    • ½tsk. Salt
    • Peber
    • 1 Tomat
    • ½dl. Frisk purløg
    Instruktioner
    1. Tænd ovnen, og stil den på 190 grader.
    2. Start med at stege baconen, så det bliver helt sprødt. Læg baconen på en tallerken, indtil den skal bruges til sidst.
    3. Skær kartoflerne i skiver, og læg dem klar i en skål eller på en tallerken.
    4. Hak løget groft, og svits det på panden i fedtstoffet fra baconen. Når løget er klar, tilsættes kartoffelskiverne. Rør forsigtigt i det, så kartoflerne holder på formen.
    5. I en skål piskes æggene godt sammen med mælk, mel, salt og peber. Der må ikke være klumper i.
    6. Hæld æggemassen på panden med løg og kartofler.
    7. Sæt panden i den for-opvarmede ovn, og varm den i cirka 20 minutter.
    8. Hold øje med, hvornår æggemassen er helt stivnet og er blevet gylden.
    9. Når æggekagen er færdig, tages den ud af ovnen, og baconen lægges øverst. Pynt med fintklippet frisk purløg og tomatbåde.
    10. Server æggekagen i panden.
    11. Som tilbehør kan du for eksempel servere et friskbagt groft rugbrød eller en dejlig og sprød Focaccia brød samt en grøn salat.