Bolleri karry med æbler
Boller i karry med æbler
Bolleri karry med æbler
Boller i karry med æbler
    Personer Forberedelse
    4personer 20minutter
    Tilberedning
    25minutter
    Personer Forberedelse
    4personer 20minutter
    Tilberedning
    25minutter
    Ingredienser
    Fars
    • 300gram Hakket svine- og kalvekød
    • 1 Æg
    • 2spsk. Fintrevet zittauerløg
    • 1dl. Madlavningsfløde 8 %
    • 6spsk. Finvalsede havregryn
    • Liter Vand
    • 1 ½tsk. Groft salt
    • Friskkværnet peber
    Karrysovs
    • 20gram Smør
    • ½dl. Finthakket zittauerløg
    • 2tsk. Karry
    • 1 Lille skrællet æble (For eksempel Belle de Boskop)
    • spsk, Hvedemel
    • dl. Madlavningsfløde 8 %
    Tilbehør
    • 320gram Kogt løse ris, parboiled, ca. 4 dl
    • 25gram Peanuts
    • 100gram Banan i stykker
    • 400gram Agurk
    • 250gram Rød peberfrugt
    Instruktioner
    Fremgangsmåde
    1. Det hakkede fars-kød røres godt igennem med det grove salt. Rør i cirka et minut, indtil farsen føles sej. Så tilsættes æg, løg og peber. Rør det godt igennem – uden at farsen bliver alt for fast.
    2. Fløden røres i lidt ad gangen, og så røres der havregryn i. Så er farsen færdig og klar til at blive dækket til og sat i køleskabet i henved ½ time.
    3. Efter farsen har hvilet færdig i køleskabet, gøres der klar til at koge kødbollerne.
    4. Vandet hældes i en stor gryde sammen med saltet, og det bringes i kog. Inden farsen skal bruges, skal den lige røres igennem. Når vandet koger, dyppes en spiseske i vandet, og en skefuld fars formes til kødboller ved at bruge skeen og din hule hånd. Læg forsigtigt kødbollen i gryden. Når alle bollerne er lagt i vandet, skrues der ned for varmen.
    5. Kødbollerne koges i 8 – 10 minutter. Så vil de søge op til overfladen, og de er færdige. Nu kan de tages op enten med en hulske eller lægges i en sigte, så de kan dryppe af. Gem ca. 4 dl af kogevandet til at lave sovsen af.
    Så skal sovsen laves
    1. Smelt smørret i en gryde ved høj temperatur, men det skal ikke brune. Svits løgene i et minuts tid. Sænk temperaturen, og drys karry i. Rør rundt i gryden, og tilsæt æblestykkerne. Lad det svitse et minut. Melet tilsættes, og der skal røres til, indtil al melet er suget op.
    2. Det siede kogevand hældes på, og der skal røres godt med et piskeris imens, så der ikke opstår klumper i sovsen.
    3. Hæld nu fløden ved, og det hele koger ved svag varme, mens du konstant rører rundt i omkring 5 minutter. Smag sovsen til, og hæld kødbollerne forsigtigt i. De skal gerne holde formen.
    Tilbehøret
    1. Kog ris til 4 personer. Server retten sammen med små skåle fuld af lækkert tilbehør til et ristaffel.