Svensk pølseret med eddike
Svensk pølseret med eddike
Personer
Forberedelse
4
personer
10
minutter
Tilberedning
25
minutter
Personer
Forberedelse
4
personer
10
minutter
Tilberedning
25
minutter
Ingredienser
400
gram
Løg
30
gram
Smør
1
spsk.
Hvedemel
1
tsk.
Sød paprika
70
gram
Koncentreret tomatpuré
3½
dl.
Vand
2
spsk,
Sukker
1
dl.
Eddike
500
gram
Pølser
1
kg
Kogte dog kolde kartofler
1
bundt
Frisk purløg
Salt & Peber
Instruktioner
Løgene pilles og hakkes fint. Pølserne skæres i skiver på ca. 1 centimeter, eventuelt på skrå. Kartoflerne skæres i tern på omkring 1 kubikcentimeter.
Når alt er skåret ud, sættes en gryde over. Gryden bør have en tyk bund, og varmen skal være middel. Kartofler kan nemt brænde på.
Smørret brunes let, og de hakkede løg hældes i. De skal svitses, indtil de er gyldne og klare.
Mel, paprika og tomatpuré tilsættes, og det røres godt rundt i løgene.
Så tilsættes vand, eddike og sukker, og det hele koges forsigtigt op.
Herefter tilsættes både kartofler og pølser. Det hele blandes godt sammen, uden at ingredienserne bliver rørt i stykker.
Til sidst smages retten til med salt og peber. Den skal nu småkoge i henved 5 minutter.
Så er den svenske pølseret færdig, og du kan toppe den med fintklippet purløg. Server den rygende varm og lækker.
Nogle vil foretrække at supplere med et stænk ketchup på tallerkenen. Det er jo smag og behag.