Æggekage
Æggekage
Æggekage
Æggekage
    Personer Forberedelse
    4personer 10min
    Tilberedning
    10min
    Personer Forberedelse
    4personer 10min
    Tilberedning
    10min
    Ingredienser
    • 75gram Hvedemel
    • 12stk. Æg
    • 6dl. Mælkskummet eller sød, op til dig
    • 75gram Margarine
    • 3tsk. Salt
    • Peber
    Tilbehør / topping
    • 50gram Baconstegt før æggekage
    • 1spk. Purløgfrisk og hakket
    Serveres med
    • 4skiver Rugbrød
    • Ketchuphvis man er til det
    Instruktioner
    Æggekagen
    1. Tag en skål og bland mel, salt, mælk, æg og pepper sammen (samt eventuel krydderi hvis du vil have den skal have et pift af noget specielt).
    2. Tag fat i en pande. Husk at kanten godt må have en god størrelse så æggekagen ikke falder ud over kanten. Læg margarine på panden, brun den.
    3. Pisk massen godt og grundigt så alt blandes. Piskeris, blender eller lignende kan benyttes for bedste resultat. Hæld den ned på den opvarmede pande med margarinen.
    Servering
    1. Sørg for at æggemassen ikke sidder fast på kanterne af panden og bunden, imens den lige stivner lidt i bunden af æggekagen. Lad den stå og simre i ca. 5 minutter, afhængig af intensitet og pandestørrelse.
    2. Tilsæt nu det fyld du har valgt at bruge. Gode forslag er kylling, skinke, bladselleri, karse, spinat – altså generelt kød/grøntsager.
    3. Server din æggekage direkte fra panden eller læg et stykke på en tallerken og pynt med hakket purløg, halve skåret cherrytomater, og eventuelt stegte baconskiver på toppen. Groft rugbrød ved siden af æggekagen passer godt sammen, som fyld og mæthed. Ellers bare lidt salt og peber, og så er den i vinkel du! Velbekommen.